ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάνω από 1 εκατ. λίβρες βοήθειας στη Γάζα μέσω της προσωρινής προβλήτας

«Από αυτά τα δύο τρίτα της συνολικής βοήθειας που μεταφέρθηκε μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου στη πλωτή προβλήτα, έχουν διανεμηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη στη Γάζα»

ΚΥΠΕ

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ προώθησαν τη μεταφορά άνω του ενός εκατ. λιβρών ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω της προσωρινής προβλήτας που έστησε ο αμερικανικός στρατός, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Οι διεθνείς δωρητές στέλνουν πρώτα τη βοήθεια στην Κύπρο, όπου ελέγχεται και συσκευάζεται πριν φορτωθεί σε πλοία για να μεταφερθεί στην προσωρινή προβλήτα.

Ο αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, Μπραντ Κούπερ, είπε ότι 1,2 εκατ. λίβρες βοήθειας έχουν μεταφερθεί στην πλωτή προβλήτα στις ακτές της Γάζας από τότε που τέθηκε σε λειτουργία στις 17 Μαΐου.

«Από αυτά τα δύο τρίτα της συνολικής βοήθειας που μεταφέρθηκε μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου στη πλωτή προβλήτα, έχουν διανεμηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη στη Γάζα», τόνισε ο Κούπερ, επικαλούμενος στοιχεία του Πενταγώνου.

Η προσπάθεια με επικεφαλής τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, πραγματοποιείται ως μέρος των ευρύτερων προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με τους διεθνείς εταίρους να αυξήσουν τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους που έχουν ανάγκη.

«Οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας της USAID στη Γάζα από τη θάλασσα ως μέρος της κυβερνητικής μας πολιτικής να πλημμυρίσουμε τη ζώνη με ανθρωπιστική βοήθεια», πρόσθεσε ο Κούπερ.

Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι συνεργάζονται επίσης στενά με την Κύπρο, την κυβέρνηση του Ισραήλ, τον ΟΗΕ και διεθνείς χορηγούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέρος της διαδικασίας για τη μεταφορά βοήθειας στη Γάζα από τη θάλασσα.

Οι διεθνείς δωρητές στέλνουν πρώτα τη βοήθεια στην Κύπρο, όπου ελέγχεται και συσκευάζεται πριν φορτωθεί σε πλοία για να μεταφερθεί στην προσωρινή προβλήτα. Από την προβλήτα, η βοήθεια εκφορτώνεται σε μια περιοχή συγκέντρωσης προτού διανεμηθεί στη Γάζα από ανθρωπιστικές οργανώσεις.

«Πρόκειται για μια σύνθετη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που απαιτεί συνεχή συντονισμό μεταξύ πολλών εταίρων», δήλωσε ο διευθυντής των επιχειρήσεων ανταπόκρισης της USAID, Νταν Ντικχάους.

«Η υποστήριξη και η συμβολή των Ηνωμένων Εθνών, της κυβέρνησης της Κύπρου και άλλων διεθνών εταίρων, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Γαλλίας, της Ρουμανίας και άλλων είναι ζωτικής σημασίας, όπως και η συνεργασία του Ισραήλ» σημείωσε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι επικρίσεις κατά του Γάλλου προέδρου μετατράπηκαν από ψίθυροι σε ανοιχτές δηλώσεις δυσαρέσκειας από τους ίδιους του τούς ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ