ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ

Ο Χαλίβα είχε δηλώσει πέρυσι πως αποδέχεται την ευθύνη για την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγος Ααρών Χαλίβα, παραιτήθηκε και θα απομακρυνθεί από τη θέση του μόλις οριστεί ο διάδοχός του, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ισραήλ.

Ο Χαλίβα είχε δηλώσει πως αποδέχεται την ευθύνη για την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών οι οποίες επέτρεψαν την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ.

Ο Χαλίβα, σύμφωνα με αναφορές στα ισραηλινά μέσα, συμμετέχει επίσης επί του παρόντος στις εσωτερικές έρευνες του στρατού για τις αποτυχίες του σχετικά με την πρόληψη των επιθέσεων της Χαμάς.

Οι έρευνες αναμένεται να παρουσιαστούν στον αρχηγό του επιτελείου του ισραηλινού στρατού, αντιστράτηγο Χέρζι Χαλέβι, μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Αγώνας κατά κυρώσεων

Σε παράλληλη εξέλιξη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε χθες, Κυριακή, πως θα αγωνιστεί εναντίον της επιβολής κυρώσεων σε βάρος οποιασδήποτε ισραηλινής στρατιωτικής μονάδας, έπειτα από πληροφορίες μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες η Ουάσινγκτον σχεδιάζει τέτοιο βήμα σε βάρος τάγματος για φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προχθές, Σάββατο, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε πως η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του τάγματος Netzah Yehuda, που έχει επιχειρήσει στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση