ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μάικ Πενς: Σε κίνδυνο το μέλλον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Άμεση ήταν η απάντηση της Τουρκίας, δια στόματος του αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάϊ.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Μήνυμα στην Τουρκία ότι πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις, το ταχύτερο δυνατόν για την εξωτερική πολιτική της, έστειλε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. 

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια μιας νέας δημόσιας τοποθέτησης του, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της ολοκλήρωσης της αγοράς ρωσικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία.

«Μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών τύπου F35». Σε μια τέτοια περίπτωση, ο κ. Πένς προειδοποιεί ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα δεχόταν ένα ισχυρό πλήγμα. Πλήγματα θα δεχόντουσαν παράλληλα και οι εταιρίες που συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των F35.

«Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει. Επιθυμεί να παραμείνει ως κρίσιμος συνέταιρος του πιο πετυχημένου στρατιωτικού συνασπισμού στην παγκόσμια ιστορία, ή θέλει να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια αυτού του συνεταιρισμού λαμβάνοντας ριψοκίνδυνες αποφάσεις που επισκιάζουν την συμμαχία;» αναρωτήθηκε ο Μάικ Πενς.

Πρόκειται για πρώτη φορά που υψηλόβαθμο στέλεχος αμερικανικής ηγεσίας θέτει με έμμεσο τρόπο σε συζήτηση το μέλλον της Τουρκίας στην νατοϊκή συμμαχία.

Απάντηση Αγκυρας

Άμεση ήταν η απάντηση της Τουρκίας, δια στόματος του αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάϊ, μέσω twitter

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επιλέξουν. Θέλουν να παραμείνουν σύμμαχος της Τουρκίας ή να ρισκάρουν τη φιλία μας ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τρομοκράτες που υπονομεύουν την συμμαχική άμυνα εναντίον των εχθρών της, συνεργαζόμενοι με τρομοκράτες που υπονομεύουν την άμυνα μιας συμμάχου του ΝΑΤΟ, απέναντι στους εχθρούς της;».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση