ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πιθανή παράταση της καραντίνας πέραν της 15ης Μαΐου στη Νέα Υόρκη

O Άντριου Κουόμο ανέφερε πως οι περιοχές που θα θέλουν να ανοίξουν θα πρέπει να δείχνουν ότι έχουν εκπονήσει προγράμματα για να υποβάλλουν σε εξέταση μεγάλο αριθμό πολιτών

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα ότι η εντολή για καραντίνα στο σπίτι πιθανόν θα παραταθεί πέραν της 15ης Μαΐου σε πολλές περιοχές της πολιτείας, όμως οι περιορισμοί ενδέχεται να χαλαρώσουν σε άλλες περιοχές, εφόσον έχουν επαρκείς δυνατότητες στα νοσοκομεία και πληρούν και άλλα κριτήρια.

Μεταξύ των άλλων κριτηρίων, ο Άντριου Κουόμο ανέφερε πως οι περιοχές που θα θέλουν να ανοίξουν θα πρέπει να δείχνουν ότι έχουν εκπονήσει προγράμματα για να υποβάλλουν σε εξέταση μεγάλο αριθμό πολιτών και να εντοπίζουν και να απομονώνουν τις επαφές όσων έχουν μολυνθεί.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, ο Κουόμο έκανε γνωστό ότι 337 Νεοϋορκέζοι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες από τον νέο κορονοϊό, ένας αριθμός μειωμένος από τους 367 μία ημέρα πριν και ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός από τις 30 Μαρτίου.

Επιπλέον, ο Κουόμο ανέφερε πως οι νοσηλείες βρίσκονται περίπου σε ίδια επίπεδα με χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Νέα Υόρκη έχει εξετάσει 7.500 ανθρώπους για αντισώματα εναντίον της νόσου COVID-19 και το 14,9% έχει βγει θετικό, κάτι που σημαίνει πως προσβλήθηκαν από τη νόσο και επέζησαν.

Εξάλλου, ο κυβερνήτης έκανε γνωστό ότι η πολιτεία θα αξιοποιήσει ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για να δώσει 25 εκατομμύρια ώστε να βοηθήσει τις τράπεζες τροφίμων και θα ξεκινήσει πρωτοβουλία για την αγορά γαλακτοκομικών και άλλων τροφίμων από τους αγρότες που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν πετάξει τα προϊόντα τους εξαιτίας της ελλιπούς ζήτησης.

Κλείνουν δρόμους για τα αυτοκίνητα, επεκτείνονται τα πεζοδρόμια

Την ίδια ώρα, η πόλη της Νέας Υόρκης θα κλείσει κάποιους δρόμους για την κυκλοφορία αυτοκινήτων, θα επεκτείνει τα πεζοδρόμια και θα δημιουργήσει προσωρινές λωρίδες για ποδήλατα προκειμένου να προσφέρει στους Νεοϋορκέζους περισσότερο χώρο, ώστε να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλο όσο βρίσκονται έξω, είπε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Τον επόμενο μήνα, θα δημιουργήσουμε το ελάχιστο 64 χλμ ανοικτών δρόμων. Και καθώς η κρίση θα συνεχίζεται, στόχος είναι να φθάσουμε στα 160 χλμ», είπε ο ντε Μπλάζιο.

Όπως σημείωσε, η δημοτική αρχή θα επικεντρωθεί στους δρόμους εντός και περιμετρικά των πάρκων, όπου αναμένεται να συναθροιστούν πολλοί άνθρωποι καθώς ο καιρός ζεσταίνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση