ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα ξανάρχισε το σφυροκόπημα στη Μαριούπολη

Ο ρωσικός στρατός ξανάρχισε την «επίθεση», καθώς αναβλήθηκε η απομάκρυνση των αμάχων από τις δύο πολιορκημένες πόλεις στη νοτιοανατολική Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων είναι και η Μαριούπολη

Kathimerini.gr

Ο ρωσικός στρατός ξανάρχισε την «επίθεση» αφού αναβλήθηκε η απομάκρυνση των αμάχων από τις δύο πολιορκημένες πόλεις στη νοτιοανατολική Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων είναι και η Μαριούπολη.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ίγκορ Κονατσένκοφ.

«Λόγω της επιφυλακτικότητας της ουκρανικής πλευράς να ασκήσει επιρροή στους εθνικιστές ή να παρατείνει την “κατάπαυση του πυρός”, οι επιχειρήσεις ξανάρχισαν από τις 18.00, ώρα Μόσχας» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε ένα ψυχιατρείο
Νωρίτερα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα ψυχιατρείο με 670 άτομα μέσα στην πόλη Μποροντιάνκα στην περιοχή του Κιέβου της Ουκρανίας, δήλωσε ο περιφερειάρχης της περιοχής. «Σήμερα δεν καταλαβαίνουμε πώς να εκκενώσουμε αυτούς τους ανθρώπους, πώς να τους βοηθήσουμε», είπε.

«Τους τελειώνουν το νερό και τα φάρμακα», τόνισε και πρόσθεσε: «Πρόκειται για άτομα με συγκεκριμένες ειδικές ανάγκες, χρειάζονται συνεχή βοήθεια… πολλοί από αυτούς είναι κλινήρεις για χρόνια». Η πόλη απέχει περίπου 60 χλμ. από το Κίεβο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση