ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολλά υποσχόμενη η πιλοτική μελέτη στην Κύπρο για την εξάπλωση ασθενειών μέσω κουνουπιών

H Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης συνάντηση με τη νέο-διορισθείσα πρώτη Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ, Vanessa Kerry

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ κ. Στέλλα Κυριακίδου πραγματοποίησε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης συνάντηση με τη νέο-διορισθείσα πρώτη Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ για την κλιματική αλλαγή και την υγεία, κ. Vanessa Kerry.

Η κ. Κυριακίδου ενημέρωσε ότι μέσω της προσέγγισης "Μία Υγεία" εστιάζουμε με πολύ προσοχή στη διασύνδεση μεταξύ της ανθρώπινης υγείας και της υγείας των ζώων, τονίζοντας ότι μία από τις βασικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι η επίδρασή της στην εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών.

Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να ενισχύσουμε σε Παγκόσμιο επίπεδο τη συνεργασία μας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες έχουν ήδη επιτρέψει σε πολλούς από τους φορείς των ασθενειών, όπως τα κουνούπια, οι μύγες κ.α., να επεκταθούν.

Ανάμεσα σε άλλα η Επίτροπος ανέφερε στην κα Kerry ότι έχουμε ως στόχο να στηρίξουμε το επόμενο έτος μια πολλά υποσχόμενη πιλοτική μελέτη στην Κύπρο για τον έλεγχο και τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης ενός πληθυσμού κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση