ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΟΥ: Σε τρεις νέες αφρικανικές χώρες ο κορωνοϊός

Αναφέρεται, επίσης ότι η Διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας, μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, τόνισε την ανάγκη όπως οι χώρες της Αμερικής δράσουν τώρα

ΚΥΠΕ

Τρεις χώρες της Αφρικής, Μποτσουάνα, Μπουρούντι και Σιέρα Λεόνε, έχουν προστεθεί τις τελευταίες ώρες στον κατάλογο με τις χώρες όπου έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού(COVID -19), σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την κατάσταση με την επιδημία, η οποία δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο ΠΟΥ έχει εκδώσει ένα επιστημονικό σημείωμα σχετικά με την χρήση φαρμάκων που χορηγούνται εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων(off-label) για τον COVID -19. Σημειώνεται ότι ένας αριθμός φαρμάκων προτείνεται για πειραματική θεραπευτική αγωγή, πολλά εκ των οποίων ήδη βρίσκονται ή θα βρεθούν σύντομα υπό μελέτη, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης με την ονομασία «SOLIDARITY» που υποστηρίζεται από τον ΠΟΥ και τις συμμετέχουσες χώρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ΠΟΥ αναγνωρίζει τη σημασία της αντιμετώπισης των αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών στην αντιμετώπιση της πανδημίας , ενώ όπως αναφέρεται το παράρτημα του ΠΟΥ στην Ευρώπη έχει εκδώσει ένα έγγραφο οδηγιών που προσφέρει βοήθεια προς τους εργαζόμενους στο τομέα της υγείας που παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Αναφέρεται, επίσης ότι η Διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHΟ) Dr. Carissa Etienne, μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, τόνισε την ανάγκη όπως οι χώρες της Αμερικής δράσουν τώρα για να επιβραδύνουν τη διάδοση του COVID-19.

Ο ΠΟΥ, προστίθεται, ενθαρρύνει τις χώρες να προετοιμάσουν νοσοκομεία και εγκαταστάσεις υγείας, να προστατεύσουν το προσωπικό υγείας και να αποφασίσουν ποια μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης(social distancing) πρέπει να εφαρμοστούν και για πόσο καιρό, μεταξύ άλλων δράσεων.

Τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και τα κοινωνικά μέτρα για την επιβράδυνση ή τον τερματισμό της διάδοσης του COVID-19 πρέπει να υλοποιηθούν με την πλήρη δέσμευση όλων των μελών της κοινωνίας, σημειώνεται.

Ο ΠΟΥ έχει περιγράψει τέσσερα επίπεδα μετάδοσης του COVID-19 με ποικίλα μέτρα δημόσιας υγείας και κοινωνικά μέτρα ανάλογα με την τοπική εξέλιξη της πανδημίας COVID-19, καταλήγει η έκθεση του Οργανισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση