ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πούτιν: Οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία μπορεί να κρατήσουν πολύ

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα

Kathimerini.gr

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η Ρωσία θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, ενώ επισήμανε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσουν πολύ.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παραπονέθηκε ότι η Δύση αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως χώρα δεύτερης κατηγορίας χωρίς δικαίωμα ύπαρξης.

Ο ρώσος πρόεδρος επισήμανε επίσης πως ακόμη δεν υπάρχει ανάγκη πρόσκλησης νέων Ρώσων εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Από 300.000 Ρώσους εφέδρους που επιστρατεύτηκαν στο πλαίσιο της επιστράτευσης τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι 150.000 αναπτύχθηκαν στη ζώνη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε ο Πούτιν προσθέτοντας πως «οι 77.000 βρίσκονταν σε μάχιμες μονάδες και οι υπόλοιποι εκτελούν αμυντικά καθήκοντα».

Στο προσκήνιο τα κενά της ρωσικής αεράμυνας

Οι δηλώσεις του Πούτιν έρχονται μία ημέρα μετά την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, στην οποία τονίστηκαν τα κενά της ρωσικής αεράμυνας.

Είχαν προηγηθεί επιθέσεις ουκρανικών drones εναντίον σταθμευμένων βομβαρδιστικών αεροσκαφών σε δύο ρωσικές στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις σε απόσταση λίγων εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη Μόσχα. Οι επιθέσεις χαρακτηρίστηκαν από Βρετανό στρατιωτικό αναλυτή ως «οι πιο σημαντικές, στρατηγικής φύσης, αστοχίες της ρωσικής αεράμυνας από την αρχή του πολέμου».

Πληροφορίες: Reuters, Guardian, Spiegel

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Όλες οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης έχουν ανασταλεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Οι έρευνες των γερμανικών αρχών, το μυστηριώδες ιστιοπλοϊκό, οι Ουκρανοί ύποπτοι και τα αναπάντητα ερωτήματα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Ειδική αποστολή των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, καθώς μια πτώση του θα ήταν καταστροφική για την προεκλογική εκστρατεία ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ