ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Προσευχή στο σπίτι σας», φωνάζει από τον μιναρέ

Στο Κουβέιτ ο μουεζίνης τζαμιού της μικρής χώρας του Κόλπου άλλαξε το κάλεσμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο μικρό εμιράτο του Κουβέιτ, στον Περσικό Κόλπο, ο μουεζίνης τζαμιού στο κάλεσμά του για την καθιερωμένη προσευχή καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν μεν, αλλά να το κάνουν αλλά από το σπίτι τους. Έτσι, αντί για τη φράση «hayya alas-salah», δηλαδή «Ελάτε να προσευχηθείτε» ο μουεζίνης αναφώνησε: «al-salatu fi buyutikum» ή «προσευχηθείτε από τα σπίτια σας».


Και στην Παλαιστίνη

Παρόμοιες ενέργειες γίνονται και στην Παλαιστίνη. Η Παλαιστινιακή Αρχή σταμάτησε τις προσευχές τόσο σε τεμένη όσο και σε εκκλησίες και ζήτησε από τον μουσουλμανικό πληθυσμό να προσεύχεται στο σπίτι. Μάλιστα, στη Ραμάλα, μουεζίνης που καλούσε στην προσευχή από τέμενος πρόσθεσε στο κάλεσμα τη φράση: «Προσευχηθείτε στο σπίτι, προσευχηθείτε στο σπίτι».


Απαγόρευση στο μικρό Ούμρα

Στη Σαουδική Αραβία το οποίο έχει εντατικοποιήσει τις ενέργειές του για αντιμετώπιση του κορωνοϊού (μετράει 114 θανάτους), από τις 27 Φεβρουαρίου έχει απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων που θέλουν να κάνουν το «μικρό προσκύνημα» στη Μέκκα, το Ούμρα, το οποίο οι πιστοί μπορούν να κάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το μεγάλο προσκύνημα στη Μέκκα, το λεγόμενο Χατζ, θα γίνει την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου. Πολλοί πιστοί, όπως αναφέρθηκε στο πρακτορείο Reuters, παρακολουθούσαν την προσευχή μέσω καναλιών youtube.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση