ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς δυο Σκωτσέζοι κηπουροί φυγάδευσαν επτά αμάχους από το Σούμι

Μικρές ιστορίες ηρωισμού σαν αυτή δίνουν κουράγιο τόσο στους Ουκρανούς όσο και στους ξένους

Ως ήρωες αντιμετωπίζει ο βρετανικός Τύπος δύο Σκωτσέζους κηπουρούς που κατάφεραν να φυγαδεύσουν τέσσερις Ουκρανούς αλλά και τρεις αλλοδαπούς φοιτητές από το Σούμι της Ουκρανίας εν μέσω βομβαρδισμών. Οι Τζο Μακάρθι και Γκάρι Τέιλορ βρέθηκαν υπό την απειλή των ρωσικών όπλων, αλλά πέτυχαν το πρωί της Δευτέρας να απομακρύνουν από την ουκρανική πόλη μια Ιρλανδή φοιτήτρια και δύο Νιγηριανούς που ήταν παγιδευμένοι εκεί, στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την περιγραφή της 19χρονης Ιρλανδής Ρέιτσελ Ντιγιαόλου, οι δύο Σκωτσέζοι, ηλικίας 55 και 45 ετών, φυγάδευσαν επίσης ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ουκρανών και μια Ουκρανή γυναίκα με το παιδί της.

Οι δύο άνδρες, που ζουν και εργάζονται στο Φόλκερκ της Σκωτίας, έβαλαν στο όχημά τους στο Σούμι τους επτά αμάχους και έσπευσαν να φύγουν προς ασφαλέστερες περιοχές. Στον δρόμο έπεσαν πάνω σε ρωσικές περιπόλους, αλλά ντόπιοι πολίτες βοήθησαν να φύγουν χωρίς άλλα προβλήματα από τον κίνδυνο.

Δεν είναι η πρώτο φορά που οι δύο άνδρες σπεύδουν να απομακρύνουν αμάχους, καθώς το έχουν ήδη πράξει άλλες δύο φορές από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, και σκοπεύουν να επιστρέψουν για να φυγαδεύσουν περισσότερους.

Στο χειμαζόμενο Σούμι εκτιμάται ότι παραμένουν περί τους 1.700 αλλοδαπούς φοιτητές και μαθητές. Από αυτούς οι 700 είναι από τη Ινδία.

Πηγή: The Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση