ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Reuters: Ισραηλινά τανκς στο κέντρο της Ράφα

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει τις μαρτυρίες, διευκρινίζοντας πως θα υπάρξει ενημέρωση αργότερα εντός της ημέρας για την επιχείρηση στη Ράφα

ΠΗΓΗ: Reuters

Για πολλά ισραηλινά τανκς που προελαύνουν στο κέντρο της Ράφα κάνει λόγο το Reuters, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, τρεις εβδομάδες μετά τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στην πόλη αυτή του Νότου της Λωρίδας της Γάζας, που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Τα τανκς εθεάθησαν κοντά στο τζαμί Αλ-Αουντά, τοπόσημο της κεντρικής Ράφα, σύμφωνα με τους μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει τις μαρτυρίες, διευκρινίζοντας πως θα υπάρξει ενημέρωση αργότερα εντός της ημέρας για την επιχείρηση στη Ράφα.

Εν τω μεταξύ, παρά τη διεθνή κατακραυγή για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε κατάμεστο καταυλισμό εκτοπισμένων στην πόλη, που οδήγησε στην έκτακτη σύγκληση συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να συζητηθεί η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα της Λωρίδας της Γάζας, το Ισραήλ εντείνει σήμερα, Τρίτη, τα αεροπορικά πλήγματά του στη Ράφα.

Στο πεδίο, ομάδες του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες πως εξαπολύθηκαν νέοι βομβαρδισμοί στην κεντρική και τη δυτική Ράφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καταριανού δικτύου Al Jazeera, από τις νέες επιθέσεις έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους επτά άμαχοι σε καταυλισμό εκτοπισμένων βορειοδυτικά της Ράφα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση