ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Reuters: Καταθέτουν σήμερα πρόταση μομφής κατά Τζόνσον οι Εργατικοί

Οι Εργατικοί είχαν προειδοποιήσει ότι θα προβούν σε αυτή την κίνηση αν παραμείνει ο Τζόνσον στην εξουσία μέχρι να εκλεγεί ο νέος ηγέτης των Τόρις

Επιτείνουν τον πόλεμό τους κατά των Τόρις και του Μπόρις Τζόνσον οι Εργατικοί, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν σήμερα πρόταση μομφής κατά της βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγή του κόμματος που επικαλείται το Reuters.

Με βάση την ίδια πηγή, η πρόταση μομφής θα κατατεθεί σήμερα και η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη.

Η πρόταση μομφής σημαίνει ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο μπορούν να ψηφίσουν για το αν η κυβέρνηση, υπό τον Τζόνσον επί του παρόντος, μπορεί να συνεχίσει τη θητεία της.

Αν η κυβέρνηση ηττηθεί στην ψηφοφορία στη βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η χώρα πιθανόν να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές.

Πάντως, θεωρείται απίθανο να υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής, καθώς – παρά το γεγονός ότι… κανείς δεν θέλει τον Τζόνσον – το Συντηρητικό Κόμμα πρέπει να εκλέξει τον νέο του ηγέτη και ούτως ή άλλως βρίσκεται πίσω από το Εργατικό στις δημοσκοπήσεις.

Οι Εργατικοί είχαν προειδοποιήσει ότι θα προβούν σε αυτή την κίνηση αν παραμείνει ο Τζόνσον στην εξουσία μέχρι να εκλεγεί ο νέος ηγέτης των Τόρις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Αντιδράσεις πολιτικών για την εφαρμογή του άρθρου 49.3 και εκατοντάδες συλλήψεις πολιτών σε διαδηλώσεις για τον συνταξιοδοτικό ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ