ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρωσία: Μαχητής της Wagner βασάνιζε τα θύματά του με καυτό νερό

Σύμφωνα με έρευνα, ο Αντόν Ιόνοφ, που είχε το παρατσούκλι «Σιάπα», ήταν κατά το παρελθόν μέλος της λεγόμενης συμμορίας των «μοτίνσκιχ»

Ένας μαχητής της μισθοφορικής ιδιωτικής εταιρείας Wagner ήταν κατά το παρελθόν μέλος εγκληματικής συμμορίας και βασάνιζε τα θύματά του με ζεματιστό νερό, αναφέρει το κανάλι Rotonda στην εφαρμογή Telegram, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

Σύμφωνα με το μέσο αυτό, σε ένα από τα ρεπορτάζ του Russia Today, σε μια ομάδα πρώην κρατουμένων που επέστρεψαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία στις αρχές Ιανουαρίου του 2023 ήταν και ο Αντόν Ιόνοφ. Σύμφωνα με την έρευνα της Rotonda ο Ιόνοφ, που είχε το παρατσούκλι «Σιάπα», ήταν κατά το παρελθόν μέλος της λεγόμενης συμμορίας των «μοτίνσκιχ». Η εν λόγω συμμορία από το 2008 έως το 2015 ασχολούνταν με εκβιασμούς, ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών σε ορισμένες περιοχές της περιοχής του Λένινγκραντ.

Τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2015. Ο Ιόνιν ήταν τότε 27 ετών. Οι δημοσιογράφοι έγραφαν τότε ότι ο Ιόνιν ήταν το δεξί χέρι του αρχηγού των «μοτίνσκιχ», του Όλεγκ Ματφέγεφ

Η συμμορία θεωρείτο ύποπτη για την δολοφονία ενός από τα πρωτοπαλίκαρα του υποκόσμου, του Σεργκέγεφ και για ότι απέσπασε κατόπιν εκβιασμού το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ρουβλίων από έναν ιδιοκτήτη συνεργείου ονόματι Ντμίτρι Αφόνιν. Ο Ιόνιν με τους συνεργούς του βασάνισαν τον Αφόνιν με καυτό νερό και στην συνέχεια του πήραν το αυτοκίνητο μάρκας Porshe Cayenne.

Τον Ιούλιο του 2018 το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 11 ετών στον Ιόνιν.

Βίντεο, στο οποίο ο Αντόν Ιόνοφ εμφανίζεται πλέον ως μαχητής της Wagner, δημοσίευσε στις 30 Νοεμβρίου το κανάλι Voenkor Yarem στο Telegram. Στις τσέπες του παντελονιού του ήταν γραμμένο το όνομα «Σιάπα», που σημαίνει ότι στον μέτωπο χρησιμοποιούσε το παλιό του παρατσούκλι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Novaya Gazeta

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση