ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρωσία: Οι χώρες του NATO αποτελούν «μέρος της σύγκρουσης» στην Ουκρανία

Την εν λόγω δήλωση έκανε ο πρώην επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών FSB, ο οποίος θεωρείται ευρέως ένα από τα μέλη του στενού κύκλου του Πούτιν

Kathimerini.gr

Οι χώρες του NATO αποτελούν μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξης που παραχώρησε στην ρωσική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.

«Στην πραγματικότητα, οι χώρες μέλη του NATO αποτελούν μέρος της σύγκρουσης. Αυτοί μετέτρεψαν την Ουκρανία σε μεγάλο στρατόπεδο. Στέλνουν όπλα και πυρομαχικά στον ουκρανικό στρατό, τους παρέχουν πληροφορίες», αναφέρει σήμερα η εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις του Πατρούσεφ.

Ο πρώην επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών FSB θεωρείται ευρέως ένα από τα μέλη του στενού κύκλου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΝΑΤΟ: «Σε επιφυλακή» για τα πυρηνικά στη Λευκορωσία

Υπενθυμίζεται ότι, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Πούτιν περί ανάπτυξης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η Βορειοατλαντική Συμμαχία χαρακτήρισε ως «επικίνδυνη και ανεύθυνη» τη στάση της Μόσχας.

«Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε επιφυλακή και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Δεν έχουμε δει μεταβολές στην διάταξη του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας οι οποίες θα μας οδηγούσαν να μεταβάλουμε την δική μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

«Η αναφορά της Ρωσίας στον διαμοιρασμό των πυρηνικών όπλων (nuclear sharing) του ΝΑΤΟ είναι τελείως παραπλανητική. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενεργούν με πλήρη σεβασμό των διεθνών τους δεσμεύσεων. Η Ρωσία έχει συστηματικά παραβιάσει τις δικές της δεσμεύσεις που απορρέουν από την διαδικασία ελέγχου των εξοπλισμών, πιο πρόσφατα διακόπτοντας την συμμετοχή της στην Συνθήκη New START », είπε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

 

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση