ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρωσία: Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 65χρονη για κατασκοπεία από Ουκρανία

Κατηγορείται ότι συγκέντρωνε και διαβίβαζε πληροφορίες στις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δικαστήριο στην ελεγχόμενη από την Ρωσία Κριμαία επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών στην Ρωσίδα Γκαλίνα Νταβγκαπόλαγια, με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Η δίκη διεξήχθη, λόγω της φύσης της υπόθεσης, κεκλεισμένων των θυρών.

Η ηλικίας 65 ετών γυναίκα, που είναι σε συντάξιμη ηλικία, κατηγορείται ότι συγκέντρωνε και διαβίβαζε πληροφορίες στις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για τη μοίρα αεροπορίας του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, η Νταβγκαπόλαγια είχε προφυλακιστεί

Η Λουντμίλα Ντενίσοβα, συνήγορος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ουκρανικής Βουλής, δήλωσε ότι η υπόθεση κατά της Νταβγκαπόλαγια ήταν κατασκευασμένη.

«Απευθύνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για να αυξήσει τις πιέσεις στη Ρωσία για να απελευθερώσει το συντομότερο δυνατό όλους τους παράνομα κρατούμενους πολίτες της Ουκρανίας και να σταματήσει να ασκεί εναντίον τους τρομοκρατία», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε στις 24 Μαρτίου, αλλά το δικαστήριο της πολύς Σεβαστούπολης της Κριμαίας, δεν την είχε ανακοινώσει δημόσια μέχρι σήμερα που την κοινοποίησε στην ιστοσελίδα του.

Η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014, κίνηση που καταδίκασε η Δύση επιβάλλοντας ως αντίποινα κυρώσεις.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, η Νταβγκαπόλαγια είχε προφυλακιστεί. Στις αρχές του έτους η FSB την μετέφερε στην Μόσχα όπου ακολούθησαν οι ανακριτικές διαδικασίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Η ανακατάληψη της Χερσώνας και η πίεση στο Λουγκάνσκ από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τι σηματοδοτούν
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ