ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σ. Κυριακίδου - Συμμετέχει στη σύνοδο των Υπουργών Υγείας της G7

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 3-4 Ιουνίου στην Οξφόρδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αναχωρεί σήμερα για το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία και την Τροφική Ασφάλεια κ. Στέλλα Κυριακίδου, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των Υπουργών Υγείας της G7. Η Συνάντηση των Υπουργών Υγείας της G7 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στις 3-4 Ιουνίου 2021.

Η ιδιαίτερης σημασίας Υπουργική σύνοδος θα εστιάσει στους τρόπους διαχείρισης της πανδημίας καθώς και σε μελλοντικές παγκόσμιες απειλές για την υγεία, μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΕ.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τα ζητήματα της παγκόσμιας υγειονομικής ασφάλειας, της μικροβιακής αντοχής, των κλινικών δοκιμών και της ψηφιακής υγείας.

Πριν από τη συνεδρίαση, η Επίτροπος κ. Κυριακίδου δήλωσε: «Ως ομάδα των G7 πρέπει ενωμένα να εργαστούμε για ουσιαστικές αλλαγές σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο στον τομέα της υγείας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την συγκυρία που μας δίνεται εξ’ αιτίας της πανδημίας. Δεν υπάρχει πολυτέλεια του χρόνου για καθυστερήσεις. Οι βασικές προτεραιότητες για την ΕΕ είναι σαφείς: να ενισχύσουμε την ανάπτυξη εμβολίων και τη στήριξή μας στο COVAX, να αναπτύξουμε ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19 και να πρέπει να προετοιμαστούμε για νέες μεταλλάξεις. Ωστόσο, θα πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάζουμε πέρα από τη νόσο COVID-19 ώστε να λάβουμε άμεσα μέτρα για τη δημιουργία ισχυρών παγκόσμιων δομών για την αντιμετώπιση αριθμού κρίσιμων ζητημάτων, όπως λόγου χάρη τη μικροβιακή αντοχή».

Η Επίτροπος θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ κ. Xavier Becerra, τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου Matt Hancock, την Υπουργό Υγείας του Καναδά κ. Patty Hajdu και τον Ιταλό Υπουργό Υγείας Roberto Speranza.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση