ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ. Λαβρόφ: Η Δύση αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου

Οι δυτικές χώρες ισορροπούν επικίνδυνα στα όρια μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, είπε

Οι δυτικές χώρες ισορροπούν επικίνδυνα στα όρια μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, η οποία είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες, αναφέρει σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προς τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη της Μόσχας για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ εξακολουθούν να διακατέχονται από την ιδέα να επιφέρουν μια “στρατηγική ήττα” στη Ρωσία και είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να συγκρατούν τη χώρα μας μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Ισορροπούν επικίνδυνα στο χείλος μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, η οποία είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες», σημείωσε ο κ. Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το γεγονός ότι είναι η «τρόικα» των δυτικών πυρηνικών κρατών που είναι από τους βασικούς χορηγούς του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου και οι κύριοι εμπνευστές διαφόρων προκλητικών βημάτων προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

«Το βλέπουμε ως σοβαρό στρατηγικό κίνδυνο που οδηγεί σε αύξηση του επιπέδου της πυρηνικής απειλής», πρόσθεσε.

Η Δύση, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, προωθεί «ανοιχτά σχέδια εξαπάτησης» για την επίτευξη ανωτερότητας μέσω νέων περιορισμών στα πυρηνικά οπλοστάσια των αντιπάλων, είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

«Η συλλογική Δύση, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, συνδυάζει κυνικά τη στοχευμένη κατάργηση ισορροπημένων και ισότιμων συμφωνιών που εμπόδιζαν την Ουάσιγκτον με την προώθηση ανοιχτά μεθόδων εξαπάτησης που δημιουργούν πλεονεκτήματα για την αμερικανική πλευρά, νέους περιορισμούς στα πυρηνικά οπλοστάσια των αντιπάλων, ενώ εδραιώνεται η συνολική υπεροχή της Δύσης στον τομέα των μη πυρηνικών δυνατοτήτων», αναφέρεται στην ομιλία του επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: TASS, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση