ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σ. Λαβρόφ: Το Κίεβο θα δεχθεί τις ρωσικές προτάσεις, αλλιώς θα λύσει το θέμα ο ρωσικός στρατός

Οι ουκρανικές δυνάμεις αποκρούουν επιθέσεις των Ρώσων στο Μπαχμούτ

ΑΜΠΕ

Ούτε το παραμικρό περιθώριο υποχώρησης υπέρ μια διπλωματικής λύσης δεν αφήνει ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δηλώνοντας αργά τη Δευτέρα ότι οι προτάσεις της Μόσχας για την «αποστρατιωτικοποίηση» και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας είναι γνωστές στο Κίεβο κι επαφίεται στις ουκρανικές αρχές να τις εφαρμόσουν, αλλιώς το ζήτημα θα το λύσει ο ρωσικός στρατός,

Όπως διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, «οι προτάσεις μας για την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση των εδαφών που ελέγχονται από το (ουκρανικό) καθεστώς, την εξάλειψη των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας που πηγάζουν από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των νέων εδαφών μας, είναι καλώς εγνωσμένες από τον εχθρό».

«Το θέμα είναι απλό: Εφαρμόστε τις, για το δικό σας καλό. Σε διαφορετική περίπτωση, το ζήτημα θα το καθορίσει ο ρωσικός στρατός», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Απώθηση ρωσικών επιθέσεων στο Μπαχμούτ

Την ίδια ώρα, στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας, οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν αρκετές επιθέσεις των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην περιοχή γύρω από τη διεκδικούμενη πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική περιφέρεια Ντανιέτσκ, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Κατά την ίδια πηγή, το ουκρανικό πυροβολικό έπληξε ρωσικά στρατεύματα στο χωριό Πολοβίνκινο στη γειτονική περιφέρεια Λουχάνσκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή/και να τραυματιστούν περίπου 150 Ρώσοι.

Το ουκρανικό πυροβολικό έπληξε επίσης Ρώσους στρατιωτικούς στην περιφέρεια της Χερσώνας (νότια), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 50 εξ αυτών και να τραυματιστούν άλλοι περίπου 100, πάντα κατά τους επιτελείς στο Κίεβο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά την πρόταση του γκωλικού Σιοτί για συμμαχία με τη Λεπέν - Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη των εκλογών δίνει ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  ΚΟΣΜΟΣ