ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

«Πρέπει να εντείνουμε την πίεση προς τους εργοδότες τις ερχόμενες ημέρες, ώστε να δείξουν κάποια προθυμία για συμβιβασμό»

ΚΥΠΕ

Η ισχυρή γερμανική συνδικαλιστική οργάνωση IG Metall κάλεσε τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες να πραγματοποιήσουν ολοήμερη απεργία σε όλη τη χώρα την επόμενη εβδομάδα, παρεμποδίζοντας την παραγωγή οχημάτων και εξαρτημάτων, καθώς και την παραγωγή μηχανών, ως αποτέλεσμα της μη ύπαρξης συμφωνίας στις περιφερειακές συνομιλίες για εργασιακά θέματα.

«Πρέπει να εντείνουμε την πίεση προς τους εργοδότες τις ερχόμενες ημέρες, ώστε να δείξουν κάποια προθυμία για συμβιβασμό», τόνισε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Joerg Hofmann σε συνέντευξη Τύπου.

Η IG Metall ανακοίνωσε ότι δεν έχει νόημα η διεξαγωγή περαιτέρω συνομιλιών κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης απεργίας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι είναι καταρχήν πρόθυμος να επαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις, εάν οι εργοδότες καταδείξουν προθυμία ότι θα προβούν σε παραχωρήσεις.

Εάν όχι, η ηγεσία της IG Metall θα ζητήσει από τους εργαζόμενους να επεκτείνουν τις κινητοποιήσεις τους κάτι που θα μπορούσε να πλήξει τη βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι έχουν ήδη συμμετάσχει αυτόν τον μήνα σε στάσεις εργασίας σε όλη την χώρα για να υποστηρίξουν τα αιτήματα της IG Metall`s για υψηλότερες αμοιβές και για το δικαίωμα μικρότερου ωραρίου εργασίας.

Ωστόσο, οι εργοδότες έχουν προειδοποιήσει ότι οι 24ωρες απεργίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο στις εταιρείες.

«Οι 24ώρες απεργίες θα είναι πράγματι επώδυνες», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της BMW ενόψει του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι η επέκταση των απεργιών θα μπορούσε να διαταράξει την παραγωγή όχι μόνο στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και στους προμηθευτές.

Τρεις ώρες στάση εργασίας στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο την περασμένη Τετάρτη είχε ως αποτέλεσμα 250 οχήματα να μην συναρμολογηθούν, σημείωσε.

Η ανταγωνίστρια εταιρεία της BMW, η Audi, η οποία ανήκει στην Volkswagen, ανακοίνωσε επίσης ότι προσπαθεί να καλύψει την καθυστέρηση που υπήρξε στην παραγωγή οχημάτων, αφού περίπου 700 οχήματα δεν έγινε κατορθωτό να συναρμολογηθούν ως αποτέλεσμα στάσεων εργασίας σε δύο εργοστάσια της αυτή την εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση