ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε συμβολικό αγώνα δρόμου για τον καρκίνο του μαστού στην Ιθάκη η Κυριακίδου

Η Επίτροπος Κυριακίδου θα βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο την Παρασκευή και το Σάββατο 6 - 7 Οκτωβρίου

ΚΥΠΕ

Στην Ιθάκη, όπου συμμετείχε στην έναρξη συμβολικού αγώνα δρόμου στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης γύρω από τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού βρέθηκε το Σάββατο η Επίτροπος για θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου. Την ερχόμενη εβδομάδα η κ. Κυριακίδου θα επισκεφθεί και την Κύπρο.

Το Σάββατο, η κ. Κυριακίδου συμμετείχε στην έναρξη του συμβολικού αγώνα δρόμου «Greece Race for the Cure» στην Ιθάκη, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα ζωής».

«Γνωρίζουμε ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο του μαστού», δήλωσε πριν από τη μετάβασή της στην Ιθάκη η κ. Κυριακίδου, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στους στόχους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου.

«Περπατάμε στην Ιθάκη και κάθε μας βήμα συμβολίζει τη θέληση και την αποφασιστικότητά μας, όλοι και όλες μαζί να κάνουμε την διαφορά. Θα φωνάξουμε δυνατά, ώστε να ακουστεί σε κάθε γωνιά της χώρας, από κάθε γυναίκα και κάθε οικογένεια το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι» πρόσθεσε.

Ο συμβολικός αγώνας των 2 χιλιομέτρων σηματοδοτεί παράλληλα την έναρξη του μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και γενικότερα την υγεία της γυναίκας, με τις εκδηλώσεις να διαρκούν καθ’ όλο τον μήνα Οκτώβριο.

Επίσκεψη Κυριακίδου στην Κύπρο

Όπως εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε την Παρασκευή, η Επίτροπος Κυριακίδου θα βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο την Παρασκευή και το Σάββατο 6 - 7 Οκτωβρίου.

Στις 6 Οκτωβρίου, η κ. Κυριακίδου θα επισκεφθεί το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού, ενώ θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Φαρμακευτική Στρατηγική. Επίσης, θα μιλήσει για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Καρκίνου σε εκδήλωση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γυναικείων Οργανώσεων (ΠΟΓΟ).

Στις 7 Οκτωβρίου, η Επίτροπος θα παραστεί στην πορεία της Europe Donna Pink Silhouette που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της στη Λευκωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση