ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σεισμός στην Τουρκία: Η ελληνική αποστολή έφτασε στο Ιντσιρλίκ

H ελληνική αποστολή, που είχε αναχωρήσει νωρίτερα σήμερα με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, έφτασε στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Kathimerini.gr

H ελληνική αποστολή βοήθειας, που είχε αναχωρήσει νωρίτερα σήμερα με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, έφτασε στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.   

Η αποστολή αποτελείται από ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ, με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Eπίσης, την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, 5 γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Η ελληνική αποστολή έφτασε στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, που βρίσκεται έξω από τα Αδανα, και αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί οδικώς σε πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με την Συρία.

 

Τη συνδρομή της χώρας με κάθε τρόπο στις προσπάθειες αντιμετώπισης των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού με στόχο να σωθούν ζωές επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα να απαντά, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για την ανταπόκριση και τα μηνύματα αλληλεγγύης.

 

«H ελληνική αποστολή έτοιμη για αναχώρηση για παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Συνδράμουμε με κάθε τρόπο στις προσπάθειες αντιμετώπισης συνεπειών του καταστροφικού σεισμού με στόχο να σωθούν ζωές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης στην ανάρτησή του.

«Σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας και τα μηνύματα αλληλεγγύης προς την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε τη χώρα μας», επισημαίνει η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση