ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σι Τζινπίνγκ: Αναπόφευκτη η επανένωση της Κίνας με την Ταϊβάν

«Η επανένωση της μητέρας πατρίδας είναι ιστορικά αναπόφευκτη», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του

Kathimerini.gr

Η «επανένωση» της Κίνας με την Ταϊβάν είναι αναπόφευκτη, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του, μερικές εβδομάδες πριν από τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στο νησί.

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο εξαιρετικά τεταμένων σχέσεων μεταξύ Πεκίνου και Ταϊπέι. Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν δικό της έδαφος και δεν έχει αποκηρύξει ποτέ τη χρήση βίας για να τη θέσει υπό de facto κινεζικό έλεγχο.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την ομιλία του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Κινέζος πρόεδρος δεν προέβη σε κάποια στρατιωτική απειλή εναντίον της Ταϊβάν.

«Η επανένωση της μητέρας πατρίδας είναι ιστορικά αναπόφευκτη», είπε ο Σι, αν και η επίσημη αγγλική μετάφραση των δηλώσεών του στο πρακτορείο Xinhua χρησιμοποίησε τη φράση: «Η Κίνα θα επανενωθεί σίγουρα».

Στο περσινό μήνυμά του, σε μια πιο ήπια δήλωση, ο Σι είχε αναφέρει ότι οι άνθρωποι και στις δύο πλευρές του στενού είναι «μέλη της ίδιας οικογένειας» και πως ελπίζει σε συνεργασία για να προωθηθεί από κοινού «η διαρκής ευημερία του κινεζικού έθνους».

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση