ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σταθερά «φαβορί» για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ο Τζο Μπάιντεν

Δημοσκόπηση δείχνει πως 22% των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων θα ψηφίσουν τον Μπάιντεν

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμά του για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος καθώς οι μειονότητες δείχνουν την προτίμησή τους στον πρώην αντιπρόεδρο και τον κορυφαίο ανθυποψήφιό του, τον γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, αναζητώντας αυτόν που είναι πιθανότερο να κερδίσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020, σύμφωνα με δημοσκόπηση των οργανισμών Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-5 Αυγούστου και δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα. Δείχνει πως 22% των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων θα ψηφίσουν τον Μπάιντεν, ένα ποσοστό που παραμένει το ίδιο με μια παρόμοια δημοσκόπηση που έγινε τον περασμένο μήνα. Άλλοι 18 στους 100 λένε πως υποστηρίζουν τον Σάντερς, ποσοστό κατά 2 μονάδες μεγαλύτερο από εκείνο της δημοσκόπησης του Ιουλίου.

Κανένας από τους άλλους 23 υποψηφίους δεν έλαβε στη δημοσκόπηση ποσοστό μεγαλύτερο του 9%.

Oι μειονότητες υποστηρίζουν όποιον έχει τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον Τραμπ

Οι Μπάιντεν και Σάντερς προτείνουν στους Δημοκρατικούς πολύ διαφορετικές απόψεις για τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο Σάντερς ηγείται της προσπάθειας να επεκταθεί η δημόσια υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους Αμερικανούς, ενώ ο Μπάιντεν προσφέρει μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση που θα επέτρεπε στους Αμερικανούς να διατηρήσουν την υφιστάμενη υγειονομική ασφάλισή τους.

Εντούτοις η επιλογή των Δημοκρατικών μπορεί να έχει να κάνει λιγότερο με την ιδεολογία και περισσότερο με το ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 36% των Δημοκρατικών λένε πως ψάχνουν απλώς κάποιον που να μπορεί να νικήσει. Μόνο 11% λένε πως το σημαντικότερο είναι ο υποψήφιος να έχει ένα ισχυρό σχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη και 5% λένε πως το πιο σημαντικό είναι να επιλεγεί μια ισχυρή φωνή για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Οι Μπάιντεν και Σάντερς θεωρούνται αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσουν τον Τραμπ. Αμφότεροι τον τελευταίο μήνα βελτίωσαν τη θέση τους μεταξύ των μειονοτήτων, καθώς ο Τραμπ καταφέρθηκε επανειλημμένα εναντίον βουλευτών μειονοτήτων σε μια σειρά από μηνύματα στο Twitter και δημόσια σχόλια που εξόργισαν τους Δημοκρατικούς και πολλούς άλλους.

Μεταξύ των μελών φυλετικών μειονοτήτων που δηλώνουν Δημοκρατικοί ή ανεξάρτητοι, 23% λένε πως θα ψηφίσουν τον Μπάιντεν και 23% πως θα υποστηρίξουν τον Σάντερς, ποσοστό που σηματοδοτεί άνοδο κατά 2 μονάδες για κάθε υποψήφιο σε σχέση με τον Ιούλιο.

Άλλοι 6 στους 100 λένε πως υποστηρίζουν την γερουσιαστή της Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις, με το ποσοστό αυτό να σημειώνει πτώση κατά 5 μονάδες από τον Ιούλιο, και 2% υποστηρίζουν τον πρώην βουλευτή του Τέξας Μπέτο Ο'Ρουρκ, 3 μονάδες κάτω από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Όταν ερωτήθηκαν ποιος είναι πιθανότερο να νικήσει τον Τραμπ στις εκλογές του 2020, 33% των μελών μειονοτήτων επέλεξαν τον Μπάιντεν και 19% επέλεξαν τον Σάντερς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X