ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στέλλα Κυριακίδου: «Παραμένοντας ενωμένοι να βγούμε και πάλι νικητές»

«Σήμερα τιμούμε την ημέρα της Ευρώπης, μέσα σε πραγματικά δύσκολες και πρωτόγνωρες, στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στιγμές», αναφέρει η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων

ΚΥΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να αποδεικνύει πως δεν είναι πλασμένη μόνο για τα εύκολα, λέει η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου. Παραμένοντας ενωμένοι μπορούμε να βγούμε και πάλι νικητές, αναφέρει σε μήνυμά της ενόψει της Ημέρας της Ευρώπης.

«Σήμερα τιμούμε την ημέρα της Ευρώπης, μέσα σε πραγματικά δύσκολες και πρωτόγνωρες, στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στιγμές. Έχουν περάσει 70 χρόνια από τότε που οι χώρες της Ευρώπης, πάνω στις στάχτες του πολέμου, ένωσαν δυνάμεις με κοινό όραμα τη δημιουργία μιας μεγάλης οικογένειας εθνών, που ενωμένα θα εργάζονταν για ένα κοινό, ειρηνικό μέλλον, βασισμένο σε κοινές αρχές και αξίες» αναφέρει η Ευρωπαία Επίτροπος σε μήνυμα που δημοσιοποίησε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Σήμερα, συνεχίζει, κληθήκαμε, ξανά, όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε αυτή την φορά, ένα κοινό, αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό. «Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά όλοι τη δική μας μάχη. Παραμένοντας και πάλι το ίδιο ενωμένοι, με γνώμονα τις ίδιες ανθρωπιστικές αξίες που μας ένωσαν 70 χρόνια πριν, με το ίδιο όραμα συνεργασίας και αλληλεγγύης αναμεταξύ μας, μπορούμε να βγούμε και πάλι νικητές. Και ακόμη πιο δυνατοί» λέει.

Σημειώνει εξάλλου ότι ο αόρατος αυτός εχθρός έδρασε με πρωτόγνωρη επιθετικότητα, προκαλώντας εκτός από τη μεγαλύτερη απειλή στη δημόσια υγεία που είδαμε στη πρόσφατη ιστορία, τον χαμό αγαπημένων προσώπων και συναισθήματα λύπης, αμφισβήτησης, ή ακόμη και πληθώρας ερωτημάτων για το αύριο.

Σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αποτελέσει εκ νέου, το παγκόσμιο πρότυπο, το κοινό μας σπίτι και μια προμετωπίδα αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και κυρίως σεβασμού προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, προς τον κάθε συνάνθρωπο μας ξεχωριστά.

«Όπως μας δίδαξε, με τον εξαιρετικά δύσκολο και τραγικό τρόπο αυτή η πανδημία, κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες πρωτόγνωρες συνθήκες μόνος του» συνεχίζει.

Λέει ακόμη ότι οι αξίες που προέταξε ο Ρομπέρ Σουμάν, με γνώμονα τη συνένωση των ευρωπαϊκών εθνών μέσα από την αλληλεγγύη και την ενότητα, εξακολουθούν να μας συνοδεύουν και να μας καθοδηγούν ακόμη και σήμερα. Αυτή την παρακαταθήκη οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να κρατήσουμε ως πυξίδα στην πορεία μας, λέει.

«Θα σταθούμε στο παρόν και στο μέλλον, ο ένας δίπλα στον άλλο, στήριγμα για τα δύσκολα, για την ανάκαμψη των οικονομικών μας, για την ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας μας. Η Ευρώπη είμαστε εμείς – εσείς, οι πολίτες της. Και μαζί θα συνεχίσουμε να προχωρούμε προς το μέλλον, με σεβασμό προς την ιστορία μας και με αισιοδοξία» καταλήγει στο μήνυμά της η Επίτροπος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις παρούσες συνθήκες στις οποίες προέχει η υγεία των πολιτών η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο δεν διοργανώνει, όπως όλες τις άλλες χρονιές, δημόσιες εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης. Η επέτειος θα τιμηθεί φέτος με μια ενημερωτική καμπάνια στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες ενώ η Αντιπροσωπεία ενισχύει την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμμετέχει διαδικτυακά και σε ανοιχτές συζητήσεις για την Ευρώπη και την απάντηση που δίνει στην πανδημία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση