ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις 5 Απριλίου οι αποφάσεις στη Βρετανία για τα διεθνή ταξίδια αναψυχής

Τι δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός

ΚΥΠΕ

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η έκθεση της Ομάδας Εργασίας για τα διεθνή ταξίδια αναψυχής θα υποβληθεί στις 5 Απριλίου, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Ο κ. Τζόνσον σημείωσε ότι η νωρίτερη πιθανή ημερομηνία για επανέναρξη των ταξιδιών για διακοπές στο εξωτερικό παραμένει η 17η Μαΐου. «Η ελπίδα είναι να μπορέσει ο κόσμος να μετακινηθεί ξανά στις 17 Μαΐου, στο τρίτο βήμα όπως έχω παρουσιάσει στον οδικό χάρτη (για άρση των περιορισμών)», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Είπε, ωστόσο, για ακόμα μία φορά ότι αυτό εξαρτάται και από την κατάσταση που θα επικρατεί στις άλλες χώρες. «Θα το δούμε ανάλογα με το πώς εξελίσσονται τα πράγματα», παρατήρησε ο κ. Τζόνσον.

Η ελπίδα είναι να μπορέσει ο κόσμος να μετακινηθεί ξανά στις 17 Μαΐου, στο τρίτο βήμα όπως έχω παρουσιάσει στον οδικό χάρτη

Πάντως σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης πως είναι «εξαιρετικά απίθανο» να κάνουν φέτος διακοπές στο εξωτερικό οι Βρετανοί δε συνιστά αυτή τη στιγμή κυβερνητική πολιτική.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες ότι το Λονδίνο μελετά την πιθανότητα να εφαρμόσει αυστηρότερους περιορισμούς στις αφίξεις από τη Γαλλία, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορωνοϊού εκεί. Σημείωσε πάντως ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και η διατάραξη της αλυσίδας εφοδιασμού με τρόφιμα και φάρμακα που στο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται μέσω της Μάγχης.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα απαγόρευσης εξαγωγής εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την ΕΕ, ο κ. Τζόνσον προειδοποίησε εναντίον μιας τέτοιας κίνησης.

«Θα έλεγα απλώς ευγενικά σε οποιονδήποτε σκέφτεται μια απαγόρευση ή διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού ότι επιχειρήσεις ίσως κοιτάξουν τέτοιες ενέργειες και εξαγάγουν συμπεράσματα για το κατά πόσο είναι λογικό ή όχι να κάνουν μελλοντικές επενδύσεις σε χώρες όπου επιβάλλονται τέτοιες αυθαίρετες απαγορεύσεις», ήταν η απάντηση του Μπόρις Τζόνσον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση