ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στρατός Ισραήλ: Ανακαλύφθηκαν 800 φρεάτια από σήραγγες της Χαμάς

Καταστράφηκαν 500

Kathimerini.gr

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εντοπίσει 800 φρεάτια που οδηγούν στο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς με σήραγγες και μπούνκερ, από τις 27 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Οπως ανέφερε την Κυριακή ο ισραηλινός στρατός, έχει ήδη καταστρέψει περισσότερα από τα μισά. «Τα φρεάτια των τούνελ εντοπίστηκαν σε περιοχές αμάχων, πολλά εκ των οποίων βρίσκονταν κοντά ή μέσα σε κτίρια όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, τζαμιά και παιδικές χαρές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των IDF.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα περίπου 800 φρεάτια που ανακαλύφθηκαν, τα 500 έχουν καταστραφεί, με διάφορες επιχειρησιακές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένης της «ανατίναξης και της σφράγισης». Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι «πολλά μίλια» από βασικές διαδρομές των τούνελ έχουν καταστραφεί.

Σημειώνεται πως η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση έλεγε πριν από τον πόλεμο ότι έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα με σήραγγες, ένα δίκτυο που σε έκταση συγκρίνεται με το σύστημα του υπόγειου σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης, για προστασία και για χρήση ως επιχειρησιακή της βάση.

Αυτό κατέστησε τα τούνελ πρωταρχικούς στόχους για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, με διαπεραστικά πυρομαχικά και μηχανικούς του στρατού που χρησιμοποιούν ρομπότ για χαρτογράφηση ή εκρηκτικό ζελέ, το οποίο μπορεί να διασκορπιστεί στα περάσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση