ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συναγερμός στο Τέξας για την τροπική καταιγίδα «Αλμπέρτο»

Η καταιγίδα αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχές, παράκτιες πλημμύρες και θυελλώδεις ανέμους στις ακτές του Τέξας αλλά και του βορειοανατολικού Μεξικού έως την Πέμπτη

Σε συναγερμό βρίσκεται το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων η πρώτη τροπική καταιγίδα της σεζόν με το όνομα «Αλμπέρτο» έχει σχηματιστεί πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι η καταιγίδα αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχές, παράκτιες πλημμύρες και θυελλώδεις ανέμους στις ακτές του Τέξας και του βορειοανατολικού Μεξικού έως την Πέμπτη. Ο «Αλμπέρτο» είναι πιθανό να φτάσει στις μεξικανικές ακτές αργά την Τετάρτη ή νωρίς την Πέμπτη.

Το πρωί της Τετάρτης, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων ανακοίνωσε ότι η καταιγίδα «βαδίζει» προς τις προαναφερθείσες περιοχές με ταχύτητα περίπου 12 χιλιομέτρων την ώρα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε μάλιστα ότι οι πρώτες βροχές έχουν αρχίσει στο Τέξας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τις ακτές του Τέξας από το πέρασμα Σαν Λουίς νότια έως τις εκβολές του Ρίο Γκράντε αλλά και για τις βορειοανατολικές ακτές του Μεξικού από τις εκβολές του Ρίο Γκράντε έως το Πουέρτο ντε Αλταμίρα.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για πιθανές πλημμύρες σε αστικό ιστό αλλά και υπερχειλίσεις ποταμών. Είναι επίσης πιθανές κατολισθήσεις κυρίως στο βορειοανατολικό Μεξικό, όπου το ανάγλυφο είναι πιο έντονο.

Με πληροφορίες από ABC

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση