ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις 7-8 Μαΐου η Σύνοδος των 27 στο Πόρτο

«Με μεγάλη μου χαρά σας προσκαλώ στην άτυπη συνάντησή μας στο Πόρτο, όπου ο Πρωθυπουργός Κόστα θα μας φιλοξενήσει» αναφέρει ο Πρόεδρος Μισέλ

ΚΥΠΕ

Την επίσημη επιστολής πρόσκλησης προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενόψει της άτυπης συνάντησή στο Πόρτο στις 7-8 Μαΐου 2021 απέστειλε απόψε ο Πρόεδρος του σώματος Σαρλ Μισέλ.

"Με μεγάλη μου χαρά σας προσκαλώ στην άτυπη συνάντησή μας στο Πόρτο, όπου ο Πρωθυπουργός Κόστα θα μας φιλοξενήσει", αναφέρει ο Πρόεδρος Μισέλ.

"Μετά τη διάσκεψη υψηλού επιπέδου που διοργανώνει η πορτογαλική Προεδρία στις 7 Μαΐου, η οποία θα επικεντρωθεί σε κοινωνικά θέματα, θα πραγματοποιήσουμε δείπνο εργασίας, όπου θα ασχοληθούμε με την κατάσταση του COVID-19 και θα προετοιμάσουμε τη συνάντηση των ηγετών ΕΕ-Ινδίας της επόμενης ημέρας . Θα ασχοληθούμε επίσης με άλλα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος".

Όπως αναφέρει, "η πρωινή μας συζήτηση στις 8 Μαΐου θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διασφαλίσουμε καλύτερα μια χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη, με την εκπαίδευση και τις δεξιότητες στο επίκεντρο της πολιτικής μας δράσης. Θα επικεντρωθούμε σε τρόπους δημιουργίας θέσεων εργασίας και βελτίωσης της ποιότητας της εργασίας και θα καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Θα εξετάσουμε επίσης πώς να υποστηρίξουμε όλους εκείνους που πλήττονται από την κρίση COVID-19 και οι οποίοι, για παράδειγμα, έχουν δει την εκπαίδευση, την κατάρτιση ή τη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας να διαταράσσεται. Η Διακήρυξη του Πόρτο, την οποία αναμένουμε να υιοθετήσουμε σε αυτή τη συνάντηση, καθορίζει το όραμά μας για τη φιλόδοξη ψηφιακή, πράσινη και δίκαιη μετάβαση στην Ευρώπη".

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, οι 27 θα καλωσορίσουν τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Μόντι, ο οποίος θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης και αντικείμενο την ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ-Ινδίας. Η Πρόεδρος της Κομισιόν θα ενημερώσει τους 27 σχετικά με τις τελευταίες εμπορικές εξελίξεις με την Ινδία.

"Η συνάντησή μας πραγματοποιείται με φόντο το δραματικό σκηνικό της πανδημίας COVID-19 που πλήττει πρόσφατα την Ινδία και για την οποία η ΕΕ και τα κράτη μέλη παρέχουν υποστήριξη. Πέρα από αυτήν τις άμεσες προτεραιότητες, θα συζητήσουμε πώς να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας εταιρική σχέση με την Ινδία. Πιστεύω ότι η τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση μπορεί να μας επιτρέψει να ανοίξουμε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη σχέση μας και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτήν την ευκαιρία", αναφέρει ο Πρόεδρος Μισέλ.

Όσον αφορά την πρακτική διαδικασία, το ανεπίσημο δείπνο μας στις 7 Μαΐου θα ξεκινήσει στις 7:45 μ.μ. Οι 27 θα συνεχίσουν την επόμενη μέρα στις 9:30 π.μ. και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στη συνάντηση των ηγετών ΕΕ - Ινδίας κατά τη διάρκεια ενός γεύματος εργασίας από τις 12:30 μ.μ. τοπική ώρα Πορτογαλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση