ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα Χριστούγεννα ήρθαν τον Ιούνιο για μία 9χρονη καρκινοπαθή

Η Αλίσα και ο Τζο άρχισαν να σκέφτονται τι θα μπορούσαν να κάνουν για την κόρη τους ώστε να κάνουν όσο το δυνατόν πιο χαρούμενο τον χρόνο που της απέμενε

Ο Αγιος Βασίλης κατέφθασε έξι μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, όχι με έλκυθρο αλλά πάνω σε πυροσβεστικό όχημα, ντυμένος πάντα στα κόκκινα, αν και αφόρητα βαριά μέσα στη ζέστη και την υγρασία της καλοκαιρινής Ουάσιγκτον.

Δεν χτύπησε λανθασμένα το ξυπνητήρι του, ήρθε νωρίτερα για να δώσει χαρά σε μία 9χρονη καρκινοπαθή που τρελαίνεται για τα Χριστούγεννα – αλλά ίσως δεν ευτυχήσει να προλάβει τα φετινά.

Με ένα μέιλ προς τους γείτονες, η Αλίσα Ζάκμαν, η κόρη της οποίας διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου σε τελικό στάδιο πριν από τέσσερα χρόνια, ζητούσε να γιορτάσουν μαζί τους πρόωρα τα Χριστούγεννα.

Και σε μια χρονική συγκυρία που οι κρίσεις, παγκόσμιες και τοπικές, μοιάζουν συνεχείς και ανεξέλεγκτες, εκατοντάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και πρόσφεραν ανιδιοτελή χαρά στην οικογένεια – προ μιας προδιαγεγραμμένης τραγωδίας.

Η δυσοίωνη εξέλιξη

Αυτόν τον μήνα, οι Ζάκμαν έμαθαν ότι ο καρκίνος στον εγκέφαλο της μικρής Κέσεϊ είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες της – μια σπάνια και δυσοίωνη εξέλιξη. Οι γιατροί τους είπαν ότι η κόρη τους δεν έχει πολύ χρόνο ζωής.

Η Αλίσα και ο Τζο άρχισαν να σκέφτονται τι θα μπορούσαν να κάνουν για την κόρη τους ώστε να κάνουν όσο το δυνατόν πιο χαρούμενο τον χρόνο που της απέμενε.

«Η Κάσεϊ λατρεύει τα Χριστούγεννα», έγραψε η Ζάκμαν στο μέιλ το περασμένο Σαββατοκύριακο, «και θέλουμε να της δώσουμε την ευκαιρία να βιώσει λίγη χριστουγεννιάτικη χαρά, γι’ αυτό ελπίζουμε ότι κάποια σπίτια στη γειτονιά θα ήταν πρόθυμα να βάλουν χριστουγεννιάτικα φώτα το ερχόμενο Σάββατο».

Οι Ζάκμαν γνώριζαν πως αναμενόταν μια ιδιαίτερα ζεστή εβδομάδα, γι’αυτό και δεν είχαν υψηλές προσδοκίες για την ανταπόκριση του κόσμου. Αρχικα, απάντησαν περίπου δέκα άνθρωποι. Γρήγορα έγιναν 100. Και μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ο αριθμός είχε ξεπεράσει τα 270 νοικοκυριά από έντεκα συνοικίες που κρέμασαν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στα σπίτια, έβαλαν διακοσμητικά στις αυλές τους και συμμετείχαν στη γιορτή των Ζάκμαν.

Η Κάσεϊ, εξαντλημένη και με σοβαρούς πόνους αυτό το διάστημα, κουράζεται εύκολα αυτό το διάστημα, γι’αυτό και οι γονείς της χρειάστηκε να προσαρμόσουν την αγωγή της ώστε να καταφέρει να βιώσει τη γιορτή ενεργά.

Τα θερινά Χριστούγεννα της Κάσεϊ ολοκληρώθηκαν με μία βόλτα με το αυτοκίνητο, μπροστά από τις αυλές τις γειτονιάς, με τους περιοίκους να «βομβαρδίζουν» με ευχές και αγάπη την οικογένεια.

«Αυτό είναι πολύ καλό πρότυπο για τα παιδιά μας. Είναι το πώς να εμφανίζονται, πώς να είναι πραγματικά παρόντες και να αφήνουν όλα τα άλλα στην άκρη όταν μια συγκυρία έχει μεγαλύτερη σημασία από οτιδήποτε άλλο συμβαίνει. Αυτή η στιγμή είναι τόσο σημαντική, όχι μόνο για αυτό το γλυκό κοριτσάκι που παλεύει κυριολεκτικά για τη ζωή του, αλλά και για την οικογένειά του, που θα έχει αυτή την ανάμνηση για πάντα», ανέφερε μία από τις περιοίκους.

Πηγή: Washington Post

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τα αμερικανικά Β-2 άλλαξαν το ισοζύγιο της ισχύος. Ποιες παγίδες κρύβει η επόμενη μέρα του πολέμου
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ