ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τελεσίγραφο στη μητέρα του Ναβάλνι για «μυστική ταφή» της σορού

Η Λουντμίλα Ναβάλναγια κατήγγειλε ότι την ανάγκασαν να υπογράψει πιστοποιητικό θανάτου το οποίο έλεγε πως ο γιος της πέθανε από φυσικά αίτια

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν στη μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι ότι ο γιος της θα ταφεί στην αποικία κρατουμένων στην Αρκτική, όπου και πέθανε, εκτός αν συμφωνήσει εντός τριών ωρών να γίνει «μυστική ταφή», σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του εκλιπόντος Ρώσου αντιφρονούντα.

Την Πέμπτη, η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα, κατήγγειλε ότι οι ρωσικές αρχές την ανάγκασαν να υπογράψει πιστοποιητικό θανάτου που έλεγε ότι ο γιος της πέθανε από φυσικά αίτια. Η ίδια δήλωσε επίσης ότι της επετράπη να δει τη σορό.

«Θέλουν [η ταφή] να γίνει κρυφά, χωρίς αποχαιρετισμό. Θέλουν να με φέρουν στην άκρη ενός νεκροταφείου, σε έναν φρέσκο τάφο και να μου πουν: εδώ βρίσκεται ο γιος σου. Δεν συμφωνώ με αυτό», είπε χθες σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Λουντμίλα Ναβάλναγια.

Σύμφωνα με τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές, ο Ναβάλνι πέθανε αιφνιδίως σε φυλακή της Αρκτικής. Η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια, κατήγγειλε ότι οι ρωσικές αρχές σκότωσαν τον σύζυγό της με εντολή του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντας τις δυτικές αντιδράσεις για τον θάνατο του Ναβάλνι ως «υστερικές». Ο Πούτιν δεν έχει προβεί σε δημόσιο σχόλιο σχετικά με τον θάνατο του Ναβάλνι.

Σημειώνεται ότι οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει ανεξάρτητη, διεθνή και διαφανή έρευνα για τις συνθήκες του ξαφνικού θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ρωσία  |  Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση