ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Covid εμβόλιο της Οξφόρδης θα εξετάσει η αρμόδια αρχή στη Βρετανία

Εφόσον δοθεί το πράσινο φως, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να χορηγηθούν σε πολίτες στη Βρετανία πριν από τα Χριστούγεννα.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Να αξιολογήσει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού ζήτησε επισήμως από την αρμόδια υγειονομική αρχή της Βρετανίας η κυβέρνηση της χώρας.

Το αίτημα υποβλήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «σημαντικό πρώτο βήμα προς την έγκριση του εμβολίου για διάθεση».

Εφόσον δοθεί το πράσινο φως, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να χορηγηθούν σε πολίτες στη Βρετανία πριν από τα Χριστούγεννα.

Το βρετανικό Υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει την περασμένη εβδομάδα από τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων να αξιολογήσει και το εμβόλιο της Pfizer, με το πόρισμα να αναμένεται εντός ημερών.

Το αίτημα έρχεται λίγο μετά από τη δήλωση του επικεφαλής της AstraZeneca Πασκάλ Σοριό ότι η εταιρεία θα αρχίσει μία πρόσθετη κλινική δοκιμή του σκευάσματος για να διακριβωθεί η αποτελεσματικότητά του όταν χορηγείται αρχικά μισή δόση ακολουθούμενη έναν μήνα αργότερα από ολόκληρη δόση.

Αυτή η δοσολογική μέθοδος, που χρησιμοποιήθηκε στις μέχρι τώρα κλινικές δοκιμές σε ομάδα εθελοντών από λάθος, επέστρεψε ποσοστό αποτελεσματικότητας 90% έναντι αποτελεσματικότητας 62% στις περιπτώσεις που χορηγήθηκαν σε εθελοντές δύο πλήρεις δόσεις.

Η αξία της μετοχής της AstraZeneca υποχώρησε, ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες μετά από την αποκάλυψη από αμερικανικές αρχές και τους Financial Times ότι η ομάδα εθελοντών της πιο αποτελεσματικής δοσολογικής μεθόδου αποτελούνταν αποκλειστικά από εθελοντές κάτω των 55 ετών, κάτι που δεν είχε διευκρινιστεί στην ανακοίνωση των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Κούσιος: Το ΑΚΕΛ αποπροσανατολίζει από την εμπλοκή του στη διαφθορά

«Όταν γιά πρώτα φορά όλοι οι νοήμονες πολίτες της διαλυμένης και λεηλατημένης πλέον Κύπρου των Ελλήνων ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:14

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση