ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:36
 

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον κυκλώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες

Δρόμοι, σπίτια, καταστήματα, ακόμα και το αεροδρόμιο στο Grand Bahama είτε παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά είτε πλημμύρισαν

Newsroom Κ, Αθήνα

«Ιστορική τραγωδία» χαρακτήρισε ο τοπικός πρωθυπουργός του αρχιπελάγους των Μπαχάμας, Hubert Minnis, το φονικό και καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν από τα εξωτικά νησιά, Abaco και Grand Bahama.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ενώ δρόμοι, σπίτια, καταστήματα, ακόμα και το αεροδρόμιο στο Grand Bahama είτε παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και τους ανέμους που έφτασαν ακόμα και τα 300 χλμ την ώρα, είτε πλημμύρισαν με το νερό να φτάνει σχεδόν τα δύο μέτρα.

Υπολογίζεται ότι 13.000 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ή καταστραφεί από το πέρασμα του κυκλώνας κατηγορίας 5, που χαρακτηρίζεται καταστροφικός. Μάλιστα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ, ο Ντόριαν ισοφάρισε το ρεκόρ του 1935. Έγινε ο δεύτερος πιο ισχυρός κυκλώνα του Ατλαντικού και ο πρώτος τόσο καταστροφικός που έπληξε τις Μπαχάμες.

Ο κυκλώνας παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος για τις Μπαχάμες, καθώς έχει επιβραδύνει σε βαθμό που μοιάζει σαν να έχει σταματήσει πάνω από τη νησιωτική χώρα.

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο αναμένεται να κατευθυνθεί προς τη Φλόριντα, η οποία – μαζί με τις πολιτείες τις Τζόρτζια, Βόρειας και Νότιας Καρολίνας – έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαταχθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους προληπτικά ενώ τα ράφια στα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει από τις βασικές προμήθειες. Εκατοντάδες εθελοντές υπό τον Ερυθρό Σταυρό, οχήματα ταχείας επέμβασης και περισσότερα από 30 φορτηγά γεμάτα από προμήθειες με είδη πρώτης ανάγκης βρίσκονται σε ετοιμότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Περιμένοντας την kolotoumba του Μπόρις Τζόνσον

«Κύριε Τζόνσον μπήκατε στην ΕΕ με στόχο τη διάλυσή της, τώρα σας παρακολουθούμε να αυτοδιαλύεστε. Ειλικρινά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:10

Προεδρική ανησυχία για τις καταχρήσεις του ΓεΣΥ

«Εχω κάνει εισήγηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο να συγχρηματοδοτήσει το γενικο σχέδιο υγείας γιατι το ...»
Marios  |  15:18

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X