ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: Καθυστερούν λόγω της πανδημίας οι εργασίες στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα

Οπως ανακοινώθηκε, καθυστερούν τόσο οι εργασίες αποκατάστασης της εκκλησίας όσο και της αυλής

ΚΥΠΕ

Καθυστέρηση σημειώνεται στις εργασίες αποκατάστασης της εκκλησίας Παναγία του Σουμελά στην Τραπεζούντα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οπως ανακοινώθηκε, καθυστερούν τόσο οι εργασίες αποκατάστασης της εκκλησίας όσο και της αυλής. Είναι άγνωστο πλέον πότε θα γίνουν τα εγκαίνια.

Μετά την παράδοση το 2019 του πρώτου τμήματος, αναμενόταν φέτος να παραδοθεί και το δεύτερο τμήμα της Παναγίας της Σουμελά. «Κανονικά με βάση τον σχεδιασμό θα είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου. Εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού θα καθυστερήσουν λίγο οι εργασίες αποκατάστασης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων (TÜRSAB) της ανατολικής περιοχής Μαύρης Θάλασσας Χασάν Βολκάν Κανταντζί. Όπως είπε, δεν προβλέπεται συγκεκριμένη ημερομηνία για τα εγκαίνια του Μοναστηριού. «Το 2020 ήταν όλα αρνητικά το ένα μετά το άλλο. Η σεζόν περιορίστηκε. Αναμένουμε μια κινητικότητα από τον εσωτερικό τουρισμό. Για να αυξηθεί αυτή η κινητικότητα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι εργασίες αποκατάστασης», ανέφερε.

Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται εδώ και τέσσερα χρόνια και το πρώτο τμήμα της Παναγίας της Σουμελάς, που περιελάμβανε το σημείο μέχρι και την πρώτη αυλή, είχε παραδοθεί πέρσι τον Μάιο. Σε δεύτερο στάδιο ξεκίνησε η σταθεροποίηση και καθαρισμός των βράχων πάνω από την εκκλησία, καθώς και οι εργασίες αποκατάστασης της ίδιας της εκκλησίας και της αυλής.

Το 2010 οι τουρκικές αρχές είχαν επιτρέψει για πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να λειτουργήσει την Παναγία της Σουμελάς μέχρι το 2015, που ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της Μονής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση