ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: Στο τραπέζι ολικό lockdown σε ορισμένες επαρχίες

Πέντε επαρχίες σε ολόκληρη την Τουρκία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο της πλήρους απομόνωσης για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του νέου ιού

Στο προσκήνιο της επικαιρότητας της Τουρκίας έρχεται μια νέα συζήτηση, υπό την σκιά των τελευταίων εξελίξεων στην κρίση του κορωνοϊού. Τούρκοι επιστήμονες και ιατροί προτείνουν την επιβολή ολικού lockdown σε ορισμένες τουρκικές πόλεις.  Η νέα πρόταση βρίσκει αντίκτυπο στους κύκλους της τουρκικής αντιπολίτευσης, στα αντιπολιτευόμενα μέσα και σε ορισμένους κύκλους της συντηρητικής κυβερνητικής συμμαχίας.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα νοσοκομεία σε ολόκληρη την Τουρκία έχουν πάνω από 24.000 κλίνες εντατικής θεραπείας για ενήλικες. Οι ειδικοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο ότι το επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και οι κλίνες εντατικής θεραπείας μπορεί να είναι ανεπαρκείς λόγω της ξαφνικής αύξησης του αριθμού των ασθενών που λαμβάνουν εντατική φροντίδα.  Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Εντατικής Θεραπείας Δρ Τζινέλ Ισμαήλ τονίζει ότι πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα για να αποτραπεί η μετάδοση, και προσθέτει τα εξής: «Ετοιμάζονται νέες κλίνες εντατικής θεραπείας και σχεδιάζουν να ανοίξουν τμήματα νέων νοσοκομειακών κτιρίων. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιο θα είναι το μέγεθος του κύματος και πού θα φτάσει η κορυφή. 1400 άνθρωποι πέθαναν σε μια μέρα στη Γαλλία. Ένα δεύτερο κύμα θα μπορούσε επίσης να είναι δυνατό».

Χειροτερεύει η κατάσταση στην Πόλη

Ο Δρ Νεζμεττίν Ουνάλ, καθηγητής στο Τμήμα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, αναφέρει επίσης ότι η έλλειψη διαφάνειας αποτελεί το βασικό πρόβλημα της Τουρκίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε λάβει, οι μονάδες εντατικής θεραπείας στην Κωνσταντινούπολη είναι σε μεγάλο βαθμό γεμάτες. Άκουσα επίσης ότι τα χειρουργεία ορισμένων νοσοκομείων μετατρέπονται σταδιακά σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η γενική άποψη για την Κωνσταντινούπολη είναι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλά μερικές πόλεις είναι σχετικά σε καλύτερη κατάσταση. Εάν πάρα πολλοί ασθενείς πάνε στα νοσοκομεία συγχρόνως, όπως όλα τα άλλα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψής μας επίσης θα καταρρεύσει», προσθέτει ο κ. Ουνάλ.

Σύμφωνα με την τουρκική επιστημονική κοινότητα στο σημείο που έχουν φτάσει σήμερα οι εξελίξεις, πέντε επαρχίες σε ολόκληρη την Τουρκία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο της πλήρους απομόνωσης για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του νέου ιού και να αποφύγουν την κατάρρευση μονάδων εντατικής θεραπείας. Οι πληροφορίες της «Κ» δείχνουν ότι η τουρκική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό αυτήν την εισήγηση κυρίως εξαιτίας της ευάλωτής τουρκικής οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση