ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τραμπ: Οταν επανεκλεγώ θα αποσύρω τα στρατεύματά μας από πολλές χώρες

Θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από κράτη που δεν ωφελούν τον αγροτικό τομέα των ΗΠΑ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εάν επανεκλεγεί στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024 στον Λευκό Οίκο, θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από πολλές χώρες που δεν ωφελούν τον αγροτικό τομέα των ΗΠΑ.

«Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική άμυνα και άλλα πράγματα χωρίς να έχουμε ευνοϊκή μεταχείριση για τους αγρότες μας», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2017 ως το 2021.

«Τα στρατεύματά μας προστατεύουν τις χώρες τους και δεν παίρνουμε σχεδόν τίποτε ως αντάλλαγμα. Δεν είναι καλό να το κάνουμε αυτό, πολλοί από αυτούς μας μισούν και τους προστατεύουμε», ισχυρίστηκε ο ιδιόρρυθμος επιχειρηματίας και πολιτικός.

«Ολα αυτά τα στρατεύματα θα επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα και δεν θα ξοδέψουμε χρήματα σε αυτές τις χώρες», είπε σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Αϊόβα, αν και δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες αναφερόταν.

Επιπλέον, ο Τραμπ υποσχέθηκε να «μειώσει σημαντικά» τις τιμές των λιπασμάτων, καθώς και να ακυρώσει όλα τα διατάγματα της τρέχουσας κυβέρνησης που «βλάπτουν» τους Αμερικανούς αγρότες.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει κατηγορηθεί για τον ρόλο της στην απότομη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το 2021, σε συνδυασμό με τον ρόλο της κυβέρνησης Μπάιντεν, που οδήγησαν στον κατάληψη της εξουσίας στην ασιατική χώρα από τους Ταλιμπάν.

Τη διοίκηση Τραμπ βαρύνει και η ξαφνική απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, της οποία επωφελήθηκε ο τουρκικός στρατός για τη διεξαγωγή εκκαθαριστικών επιχειρήσεων σε βάρος Κούρδων της Συρίας με αποτέλεσμα τότε την απελευθέρωση πολλών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), που κρατούσαν φυλακισμένους οι Κούρδοι.

Πηγή: TASS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση