ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τραμπ: Χωρίς εμένα ο Ντε Σάντις θα δούλευε σε πιτσαρία

Η ελίτ των Ρεπουμπλικανών συνεπικουρούμενη από τα μίντια του 91χρονου δισεκατομμυριούχου Ρούπερτ Μέρντοχ, ήδη αρχίσει να τον «αδειάζει»

Αν και ο 44χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, δεν έχει -ακόμη- ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του 2024, ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε για μία ακόμα φορά την ευκαιρία να στρέψει τα «πυρά» εναντίον του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε -πρώτος- στην ανακοίνωση της δικής του υποψηφιότητας τον περασμένο Νοέμβριο, στον απόηχο των ενδιάμεσων εκλογών.

Ο Ντε Σάντις -που κατά πολλούς ξεχωρίζει ως ο μόνος που θα μπορούσε να κοντράρει τον Τραμπ, επικρατώντας στην εσωκομματική κούρσα- δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα, πλην όμως προετοιμάζεται.

Mε αφορμή το ενδεχόμενο αυτό, ο Τραμπ δήλωσε στον Σον Χάνιτι του Fox News, σε συνέντευξη που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ότι η υποστήριξη στον Ντε Σάντις ήταν σαν πυρηνικό όπλο» στην προκριματική κούρσα για το χρίσμα του κυβερνήτη το 2018. Πρόσθεσε δε ότι ο Ντε Σάντις ήρθε σε αυτόν «με δάκρυα στα μάτια» για να ζητήσει την υποστήριξή του.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ο σημερινός κυβερνήτης της Φλόριντα θα μπορούσε να εργάζεται σε πιτσαρία ή σε δικηγορικό γραφείο αν δεν είχε την υποστήριξή του, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει το χρίσμα χωρίς τη βοήθειά του.

 


Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι δεν θα ήταν συνετό για τον ντε Σάντις να είναι αντίπαλός του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. «Αν είμαι αντιμέτωπος με εκείνον, θα τον νικήσω, όπως θα νικήσω όλους τους άλλους», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο στο Yahoo Finance. «Πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα αποσυρθούν (από την κούρσα για το χρίσμα), πιστεύω ότι θα αποσυρθεί», είχε προσθέσει.

Η ελίτ των Ρεπουμπλικανών έχει, ωστόσο, συνεπικουρούμενη από τα μίντια του 91χρονου δισεκατομμυριούχου Ρούπερτ Μέρντοχ, ήδη αρχίσει να τον «αδειάζει», επικαλούμενη ως επιχείρημα τις ήττες που γνώρισαν ουκ ολίγοι εκ των εκλεκτών του στις τελευταίες ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο.

Πηγή: The Hill, Fox News

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση