ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τρίτη ημέρα επίθεσης της Τουρκίας στο ΡΚΚ

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στο βόρειο Ιράκ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η νέα στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου συνεχίζεται για τρίτη ημέρα. Τουρκικές και κουρδικές πηγές κάνουν λόγο για απώλεια ζωών και στις δυο πλευρές.

Την Δευτέρα οι εχθροπραξίες επικεντρώνονται στις περιοχές Μετίνα και Αβάσιν στο βόρειο κομμάτι του Ιράκ.

Το κουρδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Fırat» μεταδίδει την είδηση ότι στην περιοχή Μετίνα έχασαν την ζωή τους τρεις στρατιώτες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσια μιας νέας αντεπίθεσης των δυνάμεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Νωρίτερα, το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν δεκάδες απώλειες στις τάξεις του αυτονομιστικού κινήματος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο βόρειο Ιράκ επιχειρούν επίλεκτες δυνάμεις τους τουρκικού στρατού, στις οποίες παρέχει αεροπορική κάλυψη η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Οι άλλες εξελίξεις της ημέρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κουρδικές πηγές κάνουν λόγο για κινητικότητα στις τάξεις του τουρκικού στρατού και των φιλοτουρκικών δυνάμεων και στο βόρειο κομμάτι της Συρίας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, στην Τουρκία αναμένεται σε λίγες ώρες η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης για την «Υπόθεση Κομπάνι». Πρόκειται για την δίκη που αφορά την μεγάλη λαϊκή εξέγερση του 2014, όταν εξεγέρθηκαν οι Κούρδοι της Τουρκίας με αφορμή την απειλή της εισβολής του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση