ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Truth Social: Καταστροφικό ξεκίνημα για το social media του Τραμπ

Εξι εβδομάδες μετά το λανσάρισμά του, ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ «Truth Social» αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα

Τον Οκτώβριο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι δημιούργησε το Truth Social για να αντισταθεί «στην τυραννία της μεγάλης τεχνολογίας».

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, ωστόσο ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος έχει αποσιωπηθεί», είχε δηλώσει.

Η εφαρμογή λανσαρίστηκε την Ημέρα των Προέδρων, στις 21 Φεβρουαρίου, αλλά έξι εβδομάδες αργότερα είναι γεμάτη προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι πως έχει δημιουργηθεί λίστα αναμονής με 1,5 εκατ. χρήστες.

Αριθμός 1.419.631

Το Truth Social μοιάζει πολύ με το Twitter, το οποίο απαγόρευσε στον Τραμπ να δημοσιεύει αναρτήσεις μετά την επίθεση υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Στις 8 Ιανουαρίου 2021, το Twitter έθεσε σε μόνιμη αναστολή τον λογαριασμό του, καθώς υποστήριξε πως μέσα από ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι εκλογές είχαν «κλαπεί», ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος υποκίνησε τη βία.

Το Truth Social μπορεί έχει ομοιότητες με το Twitter, αλλά δεν είναι διαθέσιμο σε τηλέφωνα Android και προγράμματα περιήγησης ιστού, δηλαδή στους περισσότερους ανθρώπους εκτός των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για μια καταστροφή», τόνισε ο Τζόσουα Τάκερ, διευθυντής του Κέντρου Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του NYU.

Αλλά και ένας Ρεπουμπλικανός σύμμαχος του κ. Τραμπ, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, ανέφερε: «Κανείς δεν φαίνεται να ξέρει τι συμβαίνει».

Στις 21 Φεβρουαρίου, το Truth Social ήταν μια από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στο App Store, ωστόσο πολλοί από αυτούς που το κατέβασαν δεν μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν.

Πολλοί υπέθεσαν ότι το πρόβλημα θα επιλύονταν σύντομα και ο Ντόναλντ Τραμπ θα άρχιζε να δημοσιεύει τις «αλήθειες» του τις επόμενες ημέρες – αλλά τίποτα από αυτά δεν συνέβη.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του BBC, στην προσπάθειά του να εγγραφεί, έλαβε το νούμερο 1.419.631 στη λίστα αναμονής.

truth-social-katastrofiko-xekinima-gia-to-social-media-toy-tramp0

Την ώρα που το YouTube, το TikTok, το Instagram και το Facebook συγκαταλέγονται στις 10 εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις, σύμφωνα με το Similar Web, το Truth Social βρίσκεται εκτός των κορυφαίων 100.

Οι χρήστες που εισέρχονται στην εφαρμογή τη βρίσκουν λίγο «άδεια», καθώς προσωπικότητες της αμερικανικής δεξιάς μέχρι στιγμής έχουν αποφασίσει να μείνουν εκτός. Σύμφωνα με άλλη μελέτη, οι λήψεις έχουν μειωθεί έως και 95%

Πολλοί είναι αυτοί που αισθάνονται απογοητευμένοι. «Εγγράφηκα στο Truth Social πριν από μερικές εβδομάδες και είμαι ακόμα σε λίστα αναμονής», είπε ένας χρήστης του Twitter την Τρίτη.

«Μέχρι να βγω από τη λίστα αναμονής και να πάω στο Truth Social, ο Τραμπ θα είναι και πάλι Πρόεδρος», αστειεύτηκε ένας άλλος χρήστης.

Σε αμηχανία οι ειδικοί

Ο διευθύνων σύμβουλος του Truth Social, Ντέβιν Νούνιες, δήλωσε ότι στόχος ήταν η εφαρμογή να είναι «πλήρως λειτουργική» μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Τα πολλά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην εφαρμογή προβληματίζουν τους ειδικούς.

Κάποιοι έχουν επισημάνει τη συνεργασία του Truth Social με το Rumble, μια πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο που μοιάζει με το YouTube. Δημοφιλές στους συντηρητικούς και την ακροδεξιά, το Rumble υποτίθεται ότι παρείχε μια «ραχοκοκαλιά» για την υποδομή του ιστότοπου.

«Θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να διορθωθoύν τα προβλήματα στον server, όχι έξι εβδομάδες», τόνισε Ρεπουμπλικανική πηγή κοντά στον κ. Τραμπ.

«Πάντα υπάρχει λόξιγκας στην αρχή, αλλά σε αυτό το σημείο, πίστευα ότι θα είχε λυθεί», δήλωσε και πρόσθεσε πως «κανείς δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τον λόγο».

Αντίπαλοι ανταγωνιστές

Ο κ. Τραμπ φέρεται να είναι έξαλλος και ρωτά γιατί δεν χρησιμοποιούν το Truth Social περισσότεροι άνθρωποι.

Εχει περίπου 750.000 followers αλλά δεν έχει δημοσιεύσει ούτε μια «αλήθεια» για περισσότερο από έναν μήνα.

«Ίσως τον κρατούν πίσω», τόνισε ο κ. Τάκερ και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία να το λανσάρει – όταν ο Τραμπ αρχίσει να είναι πραγματικά ενεργός σε αυτό, θα προκαλέσει θόρυβο».

truth-social-katastrofiko-xekinima-gia-to-social-media-toy-tramp1

Πηγή: BBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Social  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση