ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τζόνσον: Νωρίτερα η δεύτερη δόση για ευπαθείς ομάδες

Επιτάχυνση εμβολιασμών στη Βρετανία

Kathimerini.gr

Επιτάχυνση των εμβολιασμών στη Βρετανία για τους άνω των 50 ετών και τις ευπαθείς ομάδες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, υπό τον φόβο των επιπτώσεων των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και ιδίως της ινδικής μετάλλαξης.

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι θα χορηγείται νωρίτερα -στις οκτώ αντί για τις 12 εβδομάδες- η δεύτερη δόση των εμβολίων στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και στους πολίτες ηλικίας άνω των 50 ετών.

«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι άνθρωποι να λάβουν την πρόσθετη προστασία μιας δεύτερης δόσης», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Έτσι, μετά από συστάσεις της Μεικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης, θα επιταχύνουμε τις υπόλοιπες δεύτερες δόσεις στους άνω των 50 και τις ευπαθείς ομάδες σε όλη τη χώρα» είπε.

Ο κ. Τζόνσον προειδοποίησε ότι η εξάπλωση της ινδικής παραλλαγής ενδέχεται να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα άρσης του lockdown.

Γερμανία: Υψηλού κινδύνου προορισμός το Ηνωμένο Βασίλειο

Στο μεταξύ, ως περιοχή αυξημένου κινδύνου καταγράφουν πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο οι γερμανικές υπηρεσίες υγείας, εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch για τις μολυσματικές ασθένειες, η ταξινόμηση αποφασίστηκε «παρά τις λιγότερες από 50 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους».

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση