ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

WSJ: Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα αξίας ενός δισ. στο Ισραήλ

Παρά τις πρόσφατες προειδοποιήσεις Μπάιντεν για «πάγωμα» της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας λόγω της επιχείρησης στη Ράφα

Η αμερικανική κυβέρνηση ειδοποίησε το Κογκρέσο πως σκοπεύει να προχωρήσει στην παράδοση όπλων και πυρομαχικών αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Ισραήλ, δήλωσαν πηγές με γνώση του περιεχομένου το φακέλου, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η εξέλιξη έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απείλησε να «φρενάρει» την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται στον πιο στενό σύμμαχο της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, εξαιτίας της Ράφα. Φαίνεται, συνεπώς, πως οι ΗΠΑ δεν φαίνεται – στην παρούσα φάση – να κλιμακώσουν περαιτέρω την ένταση με το Ισραήλ.

Η παράδοση των όπλων και των πυρομαχικών υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, σημείωσε αξιωματούχος. Πηγή στο αμερικανικό κοινοβούλιο ανέφερε πως πρόκειται για υλικό αξίας ενός και πλέον δισ.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας Wall Street Journal, μεταξύ άλλων τα πυρομαχικά θα περιλαμβάνουν οβίδες για πυροβόλα αρμάτων μάχης, αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων, και στρατιωτικά οχήματα, αξίας άλλων 500 εκατ. δολαρίων.

Προχθές Δευτέρα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν τόνισε σε δημοσιογράφους ότι οι παραδόσεις στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ θα συνεχιστούν στο πλαίσιο πακέτου αξίας 26 δισ. δολαρίων που ενέκρινε τον περασμένο μήνα το Κογκρέσο, παρότι η Ουάσιγκτον αποφάσισε να προχωρήσει στην αναβολή των παραδόσεων 1.800 βομβών 2.000 λιβρών (907 κιλών) και 1.700 βομβών 500 λιβρών (226 κιλών).

Η αταλάντευτη υποστήριξη του προέδρου Μπάιντεν στο Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου πλέον έχει μετατραπεί σε πρόβλημα για τον Δημοκρατικό υποψήφιο που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο αξίωμα στις εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς επικρίνεται έντονα, ιδίως από μερίδα υποστηρικτών της παράταξής του.

Πηγή: AFP, Reuters, AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση