ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χαμάς: Καμία νέα απελευθέρωση ομήρων μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος

Ηγετικό στελέχος της Χαμάς δήλωσε σήμερα, μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους

Kathimerini.gr

Ενα από τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, ο Σαλέχ Αλ-Αρούρι, δήλωσε σήμερα, μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Συνεχίζοντας, ο Αλ-Αρούρι διευκρίνισε ότι, για να απελευθερωθούν οι εναπομείναντες Ισραηλινοί όμηροι, θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξει κατάπαυση του πυρός από την πλευρά του Ισραήλ και να απελευθερωθούν όλοι οι (σ.σ.: συνολικά χιλιάδες) Παλαιστίνιοι που κρατούνται σήμερα σε ισραηλινές φυλακές.

Σύμφωνα με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, οι εναπομείναντες όμηροι είναι όλοι τους είτε Ισραηλινοί στρατιώτες είτε άνδρες οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Νωρίτερα σήμερα, το Ισραήλ είχε ανακαλέσει την ομάδα των διαπραγματευτών που είχε στείλει στο Κατάρ με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς, επικαλούμενο ως αιτία το «αδιέξοδο» στο οποίο έφτασαν οι συνομιλίες που διεξάγονταν εκεί.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δεν εκπλήρωσε το δικό της μέρος της συμφωνίας που προέβλεπε την επιστροφή όλων των γυναικών και των παιδιών που κρατούνταν όμηροι», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της η ισραηλινή πλευρά.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση