ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεκίνησε η δίκη της Μάξγουελ στη Νέα Υόρκη

Κατηγορείται ως συνεταίρος του Επσταϊν σε κύκλωμα διακίνησης ανηλίκων

Kathimerini.gr

Αρχισε χθες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης η δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία κατηγορείται ως συνεταίρος του κυκλώματος διακίνησης ανηλίκων, στο επίκεντρο του οποίου βρισκόταν ο Τζέφρι Επσταϊν. Ο δισεκατομμυριούχος Επσταϊν, που διατηρούσε σχέσεις με επιφανείς εκπροσώπους της αμερικανικής και της διεθνούς ελίτ, πέθανε στη φυλακή πριν προλάβει να δικαστεί. Η 59χρονη Μάξγουελ έχει αρνηθεί τις έξι κατηγορίες εμπλοκής της στη σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών, κάποια εκ των οποίων ήταν μόλις 14 ετών. Μεταξύ άλλων, η Μάξγουελ κατηγορείται ότι προσείλκυε ανήλικα κορίτσια σε ταξίδια, στη διάρκεια των οποίων αυτά υποχρεώνονταν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις.

Στη δίκη θα καταθέσουν τουλάχιστον τέσσερα από τα δεκάδες κορίτσια που έχουν κατηγορήσει τους Επσταϊν – Μάξγουελ. «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έρθει αυτή η ημέρα», είπε ένα από τα θύματα, η Σάρα Ράνσομ.

«Αυτή η υπόθεση θα εστιάσει στενά στις συγκεκριμένες κατηγορίες και άρα δεν θα απαντήσει όλα τα φλέγοντα ερωτήματα για το κύκλωμα σεξουαλικών υπηρεσιών που διατηρούσε ο Επσταϊν», σημείωσε η ανταποκρίτρια του BBC στο Λονδίνο, Νάντα Ταουφίκ. «Αλλά θα προσθέσει ένα κομμάτι στο παζλ».

Ο Επσταϊν είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για αντίστοιχη κατηγορία στην πολιτεία της Φλόριντα, ενώ είχε καταβάλει 12,5 εκατ. δολάρια αποζημιώσεις σε άγνωστο αριθμό θυμάτων προκειμένου να αποσύρουν τις κατηγορίες. Οι δικηγόροι της Μάξγουελ θα υποστηρίξουν ότι η συμφωνία που είχε κλείσει τότε ο Επσταϊν με τις Αρχές και με τα θύματα καλύπτει και την ίδια. Επίσης, ότι η Μάξγουελ δικάζεται «αντ’ αυτού», αφού ο δράστης είναι νεκρός και ότι η μνήμη των θυμάτων είναι αναξιόπιστη.
Τα θύματα όμως περιγράφουν ενεργό ρόλο της Μάξγουελ, ενώ υπάρχουν ταξιδιωτικές κρατήσεις και άλλα στοιχεία που πιστοποιούν ότι βρίσκονταν πράγματι σε κάποια από τις διάφορες πολυτελείς κατοικίες τις οποίες διατηρούσε ο Επσταϊν ή ταξίδευαν μαζί του. «Η Μάξγουελ έπειθε ανήλικα κορίτσια να την εμπιστευθούν και τα έστελνε στην παγίδα που είχε στήσει η ίδια μαζί με τον Τζέφρι Επσταϊν», ανέφερε η εισαγγελέας Οντρι Στράους κατά τη σύλληψη της Μάξγουελ, πέρυσι. «Προσποιείτο ότι ήταν άτομο εμπιστοσύνης, ώστε να κακοποιηθούν από τον Επσταϊν, και σε κάποιες περιπτώσεις από την ίδια». Η υπόθεση του Επσταϊν και της Μάξγουελ απαθανατίστηκε στο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Filthy Rich».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση