ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Yποχρεωτική η θητεία στη Βρετανία, αν επανεκλεγούν οι Τόρις

«Η Βρετανία σήμερα αντιμετωπίζει ένα μέλλον με περισσότερους κινδύνους και διχασμούς. Αναμφίβολα απειλούνται οι δημοκρατικές μας αξίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σούνακ

Kathimerini.gr

Το Συντηρητικό Κόμμα στη Βρετανία θα θεσπίσει την υποχρεωτική θητεία για τους 18χρονους αν κερδίσει στις εθνικές εκλογές της 4ης Ιουλίου, μέτρο που θα περιλαμβάνει προσφορά τους στον στρατό ή στην κοινότητα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Οι νεαροί ενήλικες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο να περνούν ένα σαββατοκύριακο τον μήνα προσφέροντας εθελοντική εργασία για ένα έτος ή να καταλάβουν μία από τις 30.000 θέσεις για θητεία ενός έτους στις ένοπλες δυνάμεις, είπε ο Σούνακ.

Η ανακοίνωση ακολουθεί χθεσινά σχόλια του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάμερ ότι τάσσεται υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους 16χρονους και 17χρονους.

Οι Τόρις του Σούνακ υπολείπονται στην πρόθεση ψήφου κατά πολύ του Εργατικού Κόμματος.

«Επικίνδυνο» μέλλον

«Η Βρετανία σήμερα αντιμετωπίζει ένα μέλλον με περισσότερους κινδύνους και διχασμούς. Αναμφίβολα απειλούνται οι δημοκρατικές μας αξίες. Αυτός είναι ο λόγος που θα θεσπίσουμε τολμηρό νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας για 18χρονους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σούνακ.

Το κόμμα του ανακοίνωσε ότι η πρόταση θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα που θα εξοικονομηθούν από την πάταξη της φοροδιαφυγής και από το Κοινό Ταμείο Ευημερίας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο στοχεύει στη μείωση της περιφερειακής οικονομικής ανισότητας.

Πολιτικοί του Εργατικού Κόμματος πάντως ειρωνεύτηκαν την ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρχουν ποινικές κυρώσεις σε βάρος όσων δεν υπηρετήσουν, αλλά ότι θα υποχρεούνται να το κάνουν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιον τρόπο.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση