ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπουργός Άμυνας Ρωσίας: Πάνω από 200.000 άνδρες έχουν επιστρατευθεί

Όπως είπε ο υπουργός, η Μόσχα σχεδιάζει να επιστρατεύσει επιπλέον 300.000 άνδρες.

Kathimerini.gr

Περισσότεροι από 200.000 άνδρες έχουν επιστρατευθεί μέχρι σήμερα, έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες «μερικής επιστράτευσης», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Όπως είπε ο υπουργός, η Μόσχα σχεδιάζει να επιστρατεύσει επιπλέον 300.000 άνδρες.

«Η εκπαίδευση του προσωπικού των (νέων) μονάδων που σχηματίστηκαν πραγματοποιείται σε 80 στρατιωτικά πεδία και σε έξι κέντρα εκπαίδευσης», ανέφερε ο Σοϊγκού, διαβεβαιώνοντας ότι αυτοί οι νεοσύλλεκτοι θα σταλούν στο μέτωπο με άλλες μονάδες που έχουν ήδη πολεμήσει στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η επιστράτευση έχει επίσης προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Ρωσία και διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης σε ορισμένες περιοχές.

Επίσης, έχει ωθήσει δεκάδες χιλιάδες άνδρες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, περισσότεροι από 300.000 Ρώσοι έχουν φύγει στο εξωτερικό από την έναρξη της μερικής επιστράτευσης και έπειτα, με προορισμό κυρίως το Καζακστάν, τη Γεωργία, τη Μογγολία και χώρες της ΕΕ.

Επιπλέον, έχουν καταγραφεί και λάθη με την επιστράτευση ανδρών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις – όπως είναι οι φοιτητές, οι υπερήλικες ή οι χρόνια ασθενείς – τα οποία έχει επισημάνει και καταδικάσει το ίδιο το Κρεμλίνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Bloomberg

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση