ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζ. Μπορέλ: Σεβασμός στις αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

«Ολα τα κράτη που έχουν επικυρώσει το καταστατικό του ΔΠΔ υποχρεούνται να εκτελούν τις αποφάσεις του», ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε.

«Ολα τα κράτη που έχουν επικυρώσει το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου υποχρεούνται να εκτελούν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου», ανέφερε τη Δευτέρα ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Η δήλωση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας έρχεται μετά την ανακοίνωση ότι ο εισαγγελέας του ΔΠΔ ζητεί την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, τόσο για στελέχη της Χαμάς όσο και για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Σημειώνω την απόφαση του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να αιτηθεί εντάλματα σύλληψης ενώπιον του προδικαστικού τμήματος Ι του ΔΠΔ κατά των Γιαχία Σινουάρ, Μοχάμεντ Ντέιφ, Ισμαήλ Χανίγια, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και Γιοάβ Γκάλαντ. Η εντολή του ΔΠΔ, ως ανεξάρτητου διεθνούς θεσμού, είναι η δίωξη των σοβαρότερων εγκλημάτων βάσει του διεθνούς δικαίου. Ολα τα κράτη που έχουν επικυρώσει το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου υποχρεούνται να εκτελούν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου», αναφέρει αναλυτικά στη δήλωσή του ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση