ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζαχάροβα προς Ε.Ε.: Θα δώσουμε «οδυνηρή απάντηση» αν επιβληθούν περιορισμοί σε ρωσικά ΜΜΕ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι τα αντίποινα θα επηρεάσουν τους δυτικούς ανταποκριτές στη Μόσχα

Kathimerini.gr

Η Μόσχα προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι εάν επιβάλει περιορισμούς σε ρωσικά ΜΜΕ, τότε θα υπάρξει γρήγορη, σκληρή και οδυνηρή απάντηση για τους δυτικούς δημοσιογράφους στη Ρωσία.

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα δήλωσε ότι η Ε.Ε. θα επιβάλει κυρώσεις στην ιστοσελίδα «Voice of Europe», η οποία κατηγορείται για παραπληροφόρηση υπέρ της Ρωσίας, καθώς και στις εφημερίδες Rossiiskaya Gazeta και Izvestia και στο πρακτορείο Ria Novosti, όπως μετέδωσε το Bloomberg στις 6 Μαΐου.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι θα υπάρξει απάντηση στους δυτικούς ανταποκριτές στη Μόσχα εάν η Ε.Ε. προβεί σε δράσεις κατά των ρωσικών ΜΜΕ.

«Εάν ληφθούν αυτά τα μέτρα κατά ρωσικών ΜΜΕ και Ρώσων δημοσιογράφων, τότε, οι δυτικοί ανταποκριτές, παρά το γεγονός ότι δεν θα το επιθυμούν, θα πρέπει επίσης να δεχθούν τα μέτρα που θα λάβουμε ως αντίποινα», είπε η Ζαχάροβα.

«Εχουν δεχθεί την αγάπη μας στο παρελθόν, αλλά τώρα θα πρέπει να νιώσουν την απάντησή μας», πρόσθεσε. «Θα απαντήσουμε αστραπιαία και άκρως οδυνηρά για τους δυτικούς».

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση