ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

€17.000 για κάθε εξαρτώμενο παιδί των θυμάτων του 35χρονου

Ως Πολιτεία έχουμε την ηθική υποχρέωση να υποστηρίξουμε αυτά τα παιδιά, δήλωσε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος

Newsroom K

Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει ως δείγμα ελάχιστης, αλλά έμπρακτης υποστήριξης της Πολιτείας μετά τα εγκλήματα που συντάραξαν τον τόπο, την οικονομική υποστήριξη των παιδιών των γυναικών που δολοφονήθηκαν, με το ποσό των 17.000 ευρώ, προς το παρόν, για το κάθε εξαρτώμενο παιδί.

«Οι γυναίκες αυτές ήρθαν στη χώρα μας να εργαστούν, επενδύοντας έτσι σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Ως Πολιτεία έχουμε την ηθική υποχρέωση να υποστηρίξουμε αυτά τα παιδιά», ανέφερε στους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, μετά τη συνεδρίαση.

Σχέδιο για ακουστικά βαρηκοΐας

Εγκρίθηκε, επίσης, η ενίσχυση του σχεδίου επιχορήγησης ακουστικών βαρηκοΐας το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επιχορήγηση μέχρι 1.000 ευρώ για κάθε για κάθε ακουστικό κάθε 4 χρόνια μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Όπως είπε η κ. Βασιλείου θα δίνεται επιχορήγηση μέχρι 750 ευρώ για αγορά ακουστικών κάθε 5 χρόνια για ενήλικες εκ γενετής κωφούς, επιχορήγηση μέχρι 350 ευρώ για αγορά ακουστικών κάθε 5 χρόνια για άτομα που έχουν κλείσει το 65ο έτος της ηλικίας τους και επιχορήγηση μέχρι 340 ευρώ ανά ακουστικό για ακουστικά που λειτουργούν κυρίως ως προειδοποιητικά βοηθήματα όπως τα οπτικά βοηθήματα για λόγους ασφαλείας.

Σε περιπτώσεις εξειδικευμένων προβλημάτων σε δικαιούχους, ο Υπουργός Υγείας θα αποφασίζει τον τρόπο και το ύψος ενίσχυσης μετά από εισήγηση των αρμόδιων Υπηρεσιών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται στις 220.000 ευρώ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση