ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επίλυση προβλημάτων στελέχωσης σε Δημόσια Νοσηλευτήρια ζητά η ΠΑΣΥΔΥ

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ

ΚΥΠΕ

Την ανάληψη σειράς μέτρων ώστε να υποχρεωθεί τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και ο ΟΚΥπΥ να εγκύψει και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της στελέχωσης στα Δημόσια Νοσηλευτήρια προανήγγειλε με ανακοίνωσή της την Πέμπτη η Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας του Δ.Σ. του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της συντεχνίας προέκυψε ότι «δεν διαφαίνεται οποιαδήποτε πρόθεση» εκ μέρους του ΟΚΥπΥ για κάλυψη των «μεγάλων κενών» που έχουν δημιουργηθεί στα Δημόσια Νοσηλευτήρια λόγω αφυπηρετήσεων, παραιτήσεων, μετακινήσεων από τον κλινικό χώρο, καθώς και μεγάλου αριθμού μελών του προσωπικού που βρίσκεται σε άδεια μητρότητας ή μακροχρόνια άδεια ασθενείας.

Συμπληρώνεται ότι η ΠΑΣΥΔΥ έχει διακηρύξει επανειλημμένα το συνεχές ενδιαφέρον της ώστε τα Δημόσια Νοσηλευτήρια να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και να είναι πανέτοιμα ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε κρίση.

«Παρ’ όλες τις συνεχείς προσπάθειες των Νοσηλευτικών Κλάδων με την Διοίκηση και Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ και παρ’ όλο που έχουν συμφωνηθεί και καταγραφεί οι ανάγκες από τον Φλεβάρη του 2023, δεν διαπιστώνεται από πλευράς ΟΚΥπΥ διάθεση ούτε την συμφωνία να υλοποιήσει ούτε και τα κενά που δημιουργούνται στον κλινικό χώρο επί καθημερινής βάσεως να καλύψει», συνεχίζει η συντεχνία, προσθέτοντας ότι δεδομένων των ανωτέρω, η ΠΑΣΥΔΥ θα προχωρήσει σε συνεργασία με τους Νοσηλευτικούς Κλάδους της, καθώς και με τις άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις των νοσηλευτών, σε σειρά μέτρων ούτως ώστε να υποχρεωθεί τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και ο ΟΚΥπΥ να εγκύψει και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της στελέχωσης.

«Απευθύνουμε μια τελευταία έκκληση στο Υπουργείο Υγείας, στον ΟΚΥπΥ και γενικότερα στην πολιτεία να συνδράμουν στην επίλυση του θέματος της υποστελέχωσης γιατί δεν είναι αυτοσκοπός τα δυναμικά μέτρα, ούτε και η ταλαιπωρία οποιουδήποτε συμπολίτη μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση