ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 01:00
 

Έρχονται ζώνες απαγόρευσης για drones

Ευρωπαϊκούς κανόνες για την ασφαλή χρήση drones στην ΕΕ, ενέκρινε σήμερα η Κομισιόν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

 Οι νέοι κανόνες θα αντικαταστήσουν τους ισχύοντες εθνικούς κανόνες στα κράτη μέλη της ΕΕ. Τα drones θα καταγράφονται, θα ισχύουν ζώνες απαγόρευσης πτήσεων και όλες οι εθνικές αρχές θα έχουν μέσα για την αποτροπή της κατάχρησης ή των παράνομων δραστηριοτήτων.

Από το 2020, οι φορείς εκμετάλλευσης θα πρέπει να εγγραφούν στις εθνικές αρχές. Τα κράτη μέλη θα είναι σε θέση να ορίσουν τις αποκαλούμενες "ζώνες απαγόρευσης πτήσεων", όπου - μέσω δορυφορικής γεωγραφικής θέσης - δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε drones. Οι ζώνες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν αεροδρόμια, ή κέντρα πόλεων.

Οι κανόνες ισχύουν για όλους τους χειριστές, τόσο τους επαγγελματίες, όσο και εκείνους που πετούν σε αεροσκάφη για αναψυχή και εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την πολιτική αεροπορία, του οποίου οι βασικοί στόχοι είναι να διατηρηθεί το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και να υποστηριχθεί η ανταγωνιστικότητα της αεροπορικής βιομηχανίας της ΕΕ.

Η Επίτροπος για τις Μεταφορές Violeta Bulc δήλωσε: "η ΕΕ θα έχει τώρα τους πλέον προηγμένους κανόνες σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για ασφαλείς, ασφαλείς και πράσινες πτήσεις με drones. Παρέχει επίσης την απαιτούμενη σαφήνεια για τον επιχειρηματικό τομέα και για τους καινοτόμους κινητήρες σε όλη την Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X