ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:15
 

Κ. Πετρίδης: Πρωτεργάτες κυκλωμάτων μεταναστών οι «αρχές» κατεχομένων

Ανησυχία στο υπουργείο Εσωτερικών από τις αυξημένες ροές προς ελεύθερες περιοχές

Newsroom K

Τις λεγόμενες αρχές των κατεχομένων για τις αυξημένες ροές παράνομων μεταναστών, προς τα εδάφη που ελέγχει η Δημοκρατία υπέδειξε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης μιλώντας στο πρωινό δρομολόγιο του τρίτου προγράμματος του ΡΙΚ αναφέρθηκε σε μαζική ροή παράνομων μεταναστών από τις κατεχόμενες περιοχές, κατά τους τελευταίους μήνες εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του.

Ο ΥΠΕΣ σχολιάζοντας το φαινόμενο εμφανίσθηκε βέβαιος ότι πρόκειται για εμπορία και διακίνηση προσώπων τα οποία έρχονται μέσω Τουρκίας κάτι που όπως τόνισε αποτελεί «ποινικό αδίκημα με βάση όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες και νομοθεσίες». Ο κ. Πετρίδης έκανε λόγο για συμμετοχή των «αρχών» στα κατεχόμενα και της Τουρκίας.

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι οι πρωτεργάτες αυτών των κυκλωμάτων είναι οι «αρχές» του ψευδοκράτους σε συνεργασία με την Τουρκία. Τίθεται, λοιπόν, ένα πολύ μεγάλο θεσμικό και πολιτικό θέμα όσον αφορά την κατάσταση της Κύπρου. Είναι ένα νέο φαινόμενο για το οποίο πρέπει να λάβουμε μέτρα.

Η ροή από θαλάσσης

Ο υπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς για τις ροές από θαλάσσης ανέφερε πως αυτές είναι περίπου στο 5%. Με βάση τα στοιχεία που έδωσε, κατά το τελευταίο δίμηνο (Μάϊος – Ιούνιος) οι ροές ανήλθαν στα 747 άτομα και δεν προέρχονται μόνο από τη Συρία. Σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ οι Σύροι είναι περίπου τι 25%-30%.

Ανάμεσα στις τελευταίες αφίξεις, όπως είπε, συμπεριλαμβάνονται και άτομα από αφρικανικές και ασιατικές χώρες. Και εδώ η εικόνα που υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, καταδεικνύει την δράση οργανωμένων κυκλωμάτων «μέσω Τουρκίας και κατεχομένων περιοχών είτε με την ανοχή είτε με την καθοδήγηση των «αρχών» του ψευδοκράτους και της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δύσκολη υπόθεση η προσωπική ευτυχία

«Αμα έχεις πίστη στο θεό και προσεύχεσε καθημερινα , βέβαια θα έχεις πρωσοπικη ευτυχία.»
Marios  |  20:51

#PoliticsBlog Το Συμβούλιο Αρχηγών και τα καυτά ερωτήματα στον Healthy

«Ο δημοσιογράφος που δήθεν διερωτάται ποιος διχάζει το λαό μάλλον σε άλλο πλανήτη ζούσε τα τελευταία ...»
leo  |  13:11

Τσαβούσογλου: Σύντομα στέλνουμε και τέταρτο πλοίο στην Αν. Μεσόγειο

«Τα ημίμετρα που ζήτησε η πλευρά μας (και έλαβε) έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία πως μπορεί να συνεχίσει ...»
Ένας Πολίτης  |  12:54

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία

«Ο μόνος που θα τη γονατίσει είσαι εσύ!!! »
ΑΚΑ  |  09:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X